Quan la foguera comença a apagar-se, el teu fill badalla per última vegada, es frega els ulls i et diu lo bé que s’ho ha passat avui. Després es dirigeix a la seva botiga de campanya per passar una nit agradable en el seu sac de dormir, somiant amb les aventures del dia següent.

Almenys aquesta és la fantasia per als pares amants de la natura, a qui els agradaria transmetre’ls als seus fills la seva estima per l’aire lliure.

Senderismo con Niños

Un escenari tan idíl·lic potser no sempre coincideixi amb la realitat del càmping, però tingues la seguretat que acampar amb nens no té per què ser un desafiament. Aquí hi ha alguns consells per fer que qualsevol viatge de càmping sigui memorable per als més petits, i quedin comptant els dies fins a la propera acampada .

1. Involucra als teus fills en arribar al càmping

Deixa que ells ajudin a triar el lloc on instal·lar la botiga, ajudin a armar i preparin l’àrea de cuina. Fes una llista de tasques perquè tots sàpiguen que són responsables de certs quefers, com ajudar a cuinar, rentar els plats o mantenir neta la zona d’acampada.

2. Estableix les regles de campament

Recorre els límits del càmping amb els teus fills perquè sàpiguen a on se’ls permet anar i on està prohibit. Utilitza el sistema d’amics per assegurar-te que mai estiguin sols, i assegura’t que sàpiguen que sempre han d’avisar a un adult si van a algun lloc fora de la vista.

3. Organitza les activitats

Una vegada que tot està muntat, és hora de començar les activitats que s’han programat. Caminar, pescar o anar en bicicleta , fins i tot si només s’estan explorant els voltants, són excel·lents maneres perquè els nens surtin i gaudeixin de la natura. Considera una “recerca del tresor “amb un simple llapis i un quadern; feu que intentin identificar 10 plantes i 10 animals a la natura. O si al teu fill li agrada fer fotos, demana-li que gravin les seves troballes amb la càmera.

4. Planeja activitats al camping

No oblidis planificar algunes activitats per realitzar quan acampis amb nens . Un podria estar totalment feliç de passar llargues tardes en una cadira de campament amb un bon llibre, però és probable que els teus petits necessiten més estímul. Recorda portar un frisbee, un joc de cartes i un o dos jocs de taula per a moments d’inactivitat o per quan el clima no acompanyi.

5. Tingues un pla B

Parlant d’això, un clima inclement podria deixar-te amb més temps d’inactivitat del que es pensava. Sempre és bo tenir un Pla B en cas que la pluja o les tempestes interrompin les activitats planificades.

6. Estableix regles bàsiques i clares pel que fa als dispositius electrònics

La solució més senzilla és deixar els dispositius a casa . Després de tot, ets al càmping per gaudir de l’aire lliure . Si això és massa draconià, potser puguis restringir l’accés a una hora al dia, abans o després del sopar. I considera usar aquests dispositius per a activitats educatives; en lloc dels clàssics jocs o vídeos que atrapen als nens, descarrega una aplicació que permeti, per exemple, identificar constel·lacions o plantes natives de l’entorn.

6. Finalment, sigues flexible quan acampis amb nens

El més probable és que el teu sortida no sigui exactament com la planejar. Potser algú del grup simplement no és bo per posar-se en marxa en el matí, o una tempesta al vespre interromp els plans. Són contratemps que ocorren i la natura és sovint impredictible. L’objectiu no és posar una marca de verificació al costat de cadascuna de les coses de la teva llista de desitjos, sinó gaudir a l’aire lliure amb els teus fills . Si no estàs gaudint de l’experiència, serà també difícil per a ells.

Vine a acampar a Nou Camping amb els teus nens . T’ajudem amb l’organització de les teves sortides i també tenim moltes activitats perquè els petits de la casa gaudeixin al màxim la seva estada!