Preparar tot el necessari per al càmping de manera minimalista significa portar només l’essencial, perquè puguis gaudir plenament del teu temps en contacte amb la natura, sense carregar bosses de grans dimensions.

“Càmping minimalista” pot sonar redundant. No és l’objectiu d’acampar experimentar la natura, sense les subtileses i les coses materials de la vida quotidiana? És cert, la comoditat i el luxe solien estar bastant absents de l’experiència d’acampar. Però ara, si recorres els passadissos de qualsevol botiga d’articles per a càmping, trobaràs una increïble quantitat de coses que pots comprar. No obstant això, la majoria d’aquests articles són completament innecessaris. Redueix les teves pertinences al bàsic i no hauràs de transportar una pesada càrrega. Per a un cap de setmana de càmping, no hauries de necessitar més que una motxilla petita, amb una càrrega lleugera.

Aquests són alguns consells per ajudar-te a decidir què portar i què deixar a casa.

1. Evita les coses de luxe

Acampar de forma minimalista implica evitar objectes innecessaris i fer substitucions; també viatjar sense els teus comoditats habituals. Per exemple, no necessites una tenda de campanya enorme i elegant, una botiga petita és més senzilla i ràpida d’armar i tindràs més temps per gaudir de la natura.

2. Segueix la regla d’una sola motxilla

Acampar minimalista significa no més d’una bossa o motxilla per persona, i els nens menors de 10 anys haurien de compartir un. La motxilla ha de contenir roba, necessitats de bany i entreteniment. Els campistes intel·ligents utilitzen organitzadors d’equipatge perquè sigui més fàcil ubicar-: articles d’higiene en una bossa, roba interior i accessoris en una altra, i així successivament. Si no pots portar la teva pròpia motxilla durant almenys cinc minuts seguits, és un senyal que és massa pesada i que necessita treure algunes coses.

3. Apégate a l’essencial

Redueix la teva llista d’equipatge a l’essencial. No necessites portar diversos vestits per a un cap de setmana al bosc. Més aviat, cada persona necessitarà un sac de dormir, una petita quantitat de roba i les necessitats d’higiene més bàsiques. Si vas a passar només un cap de setmana, considera portar una muda de roba addicional, un raspall de dents, pasta de dents i desodorant. Després de tot, acampar es tracta de tornar-un amb la natura, i una mica de suor i brutícia és part d’aquesta experiència.

4. Cuina com un home de les cavernes

barbacoa Nou Camping

No es necessita anar tan enrere en el temps, però quan es tracta de cuinar, mantingues les coses simples: una estufa de campament i combustible, una o dues olles i / o paelles, algunes pinces, un kit de vaixella per a cada membre, paper d’alumini i tovallons de paper. Com a alternativa a l’estufa de càmping, molts càmpings ofereixen un espai per barbacoes; a Nou Càmping, a més de barbacoes -per les quals et dóna l’llenya- també disposes d’una botiga on podrà comprar tot tipus de queviures, i un restaurant perquè no et preocupis per res.

5. No descuidis la neteja personal

Acampar minimalista no vol dir que hagis de escatimar en conceptes bàsics importants. Assegura’t d’afegir a l’equipatge paper higiènic i sabó biodegradable, repel·lent d’insectes, medicaments essencials, protector solar, un petit kit de costura, corda i una farmaciola de primers auxilis. Hauries de poder acomodar gairebé totes aquestes coses dins d’un petit kit de tocador.

6. Resisteix la necessitat de luxes

Deixa enrere qualsevol cosa que funcioni només com un objecte de comoditat. Portar coses com llums grans i escalfadors anul·la el propòsit d’anar de càmping. Si no vols lluitar amb una nit freda, potser hauries de considerar llogar una caravana o un els nostres bungalows, en lloc de dormir en una tenda de campanya.

bungalows

I recorda: una mica de planificació serveix de molt. Si llances tot el que posseeixes en diverses bosses sense pensar-ho, ho lamentaràs al moment de portar aquesta enorme càrrega a través de les muntanyes boscoses. A més, una vegada que arribis al teu destí, tindràs un mal de cap tractant de trobar tot. Empaquetar poc i usar organitzadors és el camí a seguir per a una acampada de cap de setmana.

Categoríes:BlogCamping