A les muntanyes dels Pirineus, la tardor és una època en què el color, el so, la vista i el gust prometen sobrecarregar els teus sentits . És una època meravellosa i especial de l’any que vam gaudir relaxadament després dels sufocants calors de l’estiu, sabent que l’hivern està a la volta de la cantonada.

Aquestes són les raons per les què sabem que uns dies a Nou Camping faran que t’enamoris de la tardor als Pirineus.

Fauna silvestre

A la tardor, la vida salvatge dels Pirineus entra en un frenesí d’activitat, a mesura que el seu rellotge biològic percep la imminent arribada de l’hivern.

La rutina dels cérvols vermells és el major indicador de la temporada en transició i veure-la en acció és una experiència simplement inoblidable. I aquesta rutina és el comportament territorial alimentat per la testosterona. L’únic objectiu dels cérvols és guanyar-los territori als mascles rivals i el dret a aparellar-se amb les femelles del ramat.

En aquest moment, la brama dels cérvols és més estrident que mai; aquests magnífics animals són més actius a l’alba i al vespre. Els guies de senderisme locals podran portar-te als llocs més segurs des d’on observar i fotografiar el seu comportament.

Els óssos bruns també senten l’escurçament dels dies i tenen en la seva ment la propera hibernació.

Passen tantes hores del dia com els sigui possible alimentant-se de fruites silvestres i nous. El seu objectiu és recarregar les reserves de les que s’alimentaran els seus cossos durant els mesos d’hivern.

Només hi ha al voltant de 40 óssos bruns a tota la cadena dels Pirineus i aquesta població es concentra als Pirineus centrals.

A la localitat d’Isil (Alt Àneu, Pallars Sobirà), molt a prop de Nou Càmping, podràs visitar la Casa de l’Ós Bru als Pirineus , on trobaràs diferents exposicions sobre la vida i els problemes de conservació del ós dels Pirineus, el seu habitat i entorn natural. I encara que la probabilitat de trobar-te amb algun exemplar d’aquest magnífic animal és molt baixa, és bo que coneguis les millors pautes de comportament, pautes que podran indicar-te a la Casa de l’Ós.

Observació d’aus

Els Pirineus són a la ruta migratòria de nombroses espècies d’aus que estan tornant als climes més càlids de l’Àfrica, on passaran l’hivern.

A la tardor, si vas d’excursió a les muntanyes, escolta la inconfusible crida de vol de les grues. Sens dubte les escoltaràs abans de veure en el cel la reveladora formació en V de l’esbart.

Durant aquesta època, podràs veure també esbarts de centenars d’orenetes, titetes, bugaderes grisos i grogues, còlbits i reinitas mentre fan servir els contraforts per emprendre el seu viatge cap al sud.

Colors

Els nombrosos boscos que envolten Nou Camping estan coberts de anyosos arbres caducifolis que són un espectacle per a la vista a mesura que canvien els seus colors. Faigs, castanyers, roures i bedolls platejats, així com aurons nadius i de camp, tots adquireixen una rica paleta de vermells, taronges i grocs daurats.

El millor moment per gaudir dels colors de tardor dels boscos és en els mesos d’octubre i novembre. Al vespre, a mesura que el sol descendeix, els vessants semblen cremar mentre la llum moribunda colpeja el fullatge de colors vius.

A major altitud, els colors canviants de la falguera, el bruc i els arbustos de nabius enriqueixen el paisatge de muntanya amb els seus impressionants colors.

Els regals de la natura

Un dels grans plaers de la tardor és l’oportunitat de gaudir de la generosa abundància de la natura. Molts guies de senderisme locals poden portar-te i ajudar-te a “caçar” els teus bolets , a més de mostrar-te els millors llocs per omplir el teu cistella de deliciosos fongs silvestres!

També podràs trobar delicioses pomes en el camí, sucosos i dolços figues en les branques baixes dels arbres a costat de la carretera i moltes nous per delectar abans que es les portin els esquirols que es llancen des dels arbres.

Clima

És possible que et preguntis com serà el clima durant la teva acampada de tardor a Nou Camping . Resulta impossible donar una resposta precisa però has de saber que el setembre tradicionalment porta alguna cosa d’alleujament a la calor dels mesos d’estiu.


El clima de tardor als Pirineus és generalment estable, amb temperatures confortables entre les marques mínimes i màximes. Els dies solen ser assolellats i secs i els matins poden ser atmosfèricament boiroses a les valls.

Per aquests i molts més motius vine a Nou Camping i gaudeix de tot el que aquesta meravellosa estació té per regalar-te!