Introduir als petits a les meravelles de l’aire lliure i el contacte amb la natura és una cosa que molts pares anhelen. No obstant això, la idea d’acampar amb un nadó o un nen petit pot ser una mica descoratjadora, fins i tot per als campistes més experimentats. Aquests són alguns consells per acampar amb un nadó i gaudir de l’experiència :

1. Fes llistes de tot el que necessitarà el nadó

És ben sabut que els nadons necessiten una càrrega completa d’equipatge addicional. Evita el pànic fent una llista exhaustiva de tot el que necessitarà i empaca tot per endavant.

2. Mantingues la seva rutina de son

 

Els nadons i els nens petits els agrada la rutina, així que mantingues el més constant possible. Per als nadons utilitza un bressol de viatge per minimitzar les interrupcions i, en el cas dels nens petits, segueix la senzilla rutina d’anar a dormir al sac de dormir, explicar-los una història i donar-los la bona nit, tractant de respectar sempre el mateix horari .

3. Recorre als entrepans saludables

Seguramene no vols passar els teus dies de càmping cuinant farinetes i fórmules. Tingues una provisió de refrigeris per al teu nadó, potets de menjars preparats, bossetes de fruites o potets de postres i, si no ho alletes exclusivament, fórmules ja preparades, possiblement en dósis individuals perquè l’alimentació del nadó no sigui un problema.

4. Aprofita les instal·lacions

Acampar amb petits no vol dir que hagis de viure en “estat salvatge”. Els banys, les dutxes, les botigues i els cafès poden brindar el suport que tant necessites l’acampar amb ells.

A Nou Camping disposem de 2 edificis de serveis, amb àrees de lavabos, dutxes i piques perfectament delimitats . També hi ha rentadores i assecadores.

5. No tots els càmpings són iguals

Alguns càmpings donen la benvinguda a nadons i nens i ofereixen moltes coses perquè s’entretinguin, com sorrals i zones de jocs. Altres miraran amb recel als teus “plorosos” menuts. El primer tipus ofereix una experiència molt més relaxant per als pares. A Nou Càmping ens especialitzem en turisme familiar , per als més petits comptem amb una zona infantil amb gespa, on podran gaudir de gronxadors, tobogans i casetes a la seva mida.

6. Fes participar els nens

Senderisme amb Nens

La millor manera d’evitar que un nen petit s’avorreixi, s’enfadi i es desconnecti és involucrar-lo en tots els aspectes del viatge. Demana’ls el seu ‘ajuda’ per a muntar la tenda i buscar aigua. Als petits els encanta tenir treballs i “responsabilitats”, simplement no sobreestimes la seva capacitat d’atenció.

7. Solucions d’esterilització

Els nadons menors de sis mesos necessiten esterilitzar els seus biberons i joguines. A casa fem servir un esterilitzador o aigua bullint però, al moment d’anar de càmping podem recórrer a solucions més pràctiques com les tauletes esterilitzants. Són petites, fàcils de transportar i ràpides de fer servir sobre la marxa.

8. Atenció a la temperatura

Els nadons amb fred són només una mica menys rondinaires que els nadons famolencs. Els nens petits són fàcils de mantenir calents a la nit amb edredons i mantes, però els nadons han de ser tractats amb més cura. És recomanable un sac de dormir més de les seves mantes habituals i sempre cobrir el bressol amb una mosquitera per evitar els insectes.

9. No oblidis una motxilla portabebé

Una motxilla o fulard portabebès són imprescindibles per acampar amb un petit. És ideal per a transportar-los pel campament o fer senderisme, fer-los dormir i mantenir-los calents.

10. No t’espantis

Acampar amb un nadó pot semblar aclaparador, però en realitat sovint és més fàcil que estar a casa. Els nadons de qualsevol edat poden gaudir del càmping; mai és massa aviat per començar.

Si planeges acampar amb el teu nen, consulta’ns! En Nou Camping estem preparats per a assistir-en tot el que necessitis.