Quan arriba l’estiu i els dies es fan més llargs i càlids, immediatament es comença a pensar en vacances i activitats a l’aire lliure amb tota la família . I per a la gran majoria de nosaltres, el contacte amb l’aigua, potser gaudint d’algun esport, és una prioritat.

El riu Noguera Pallaresa travessa en el seu recorregut la nostra comarca. Aquest riu és considerat el millor d’Europa per a la pràctica de esports en aigües braves i en els seus 60 quilòmetres navegables durant tot l’any, la pràctica del rafting, caiac, barranquisme, hidrospeed, piragüisme i molts altres, compta amb nombrosos apassionats.

Si t’agrada l’aigua, et suggerim tres de les més emocionants activitats que pots realitzar a la Noguera Pallaresa quan vinguis a allotjar-te a Nou Camping aquest estiu!

Coneixes l’hidrospeed?

Un dels últims esports de la nova generació és l’hidrospeed, que consisteix a nedar riu avall amb ajuda d’una planxa aerodinàmica especialment dissenyada per poder navegar en solitari, usant i jugant amb els corrents. El nedador dóna suport mig cos a la planxa -una mena de càpsula de poliuretano- i es propulsa amb les seves cames que queden submergides en l’aigua i estan en permanent moviment; als peus utilitza aletes una mica més llargues que les de busseig. Aquesta activitat és físicament més exigent que altres esports aquàtics , però et permet descobrir la sensació única de navegar pels rius d’aigües braves, només amb el teu cos com a embarcació.

L’hidrospeed accessible per a tots, no hi ha necessitat de ser un bussejador o nedador professional, només cal aprendre a usar els moviments de l’aigua, sortejar els obstacles i aprofitar les onades. Els materials que es necessita en l’hidrospeed són la planxa, el vestit de neoprè i una sèrie d’elements protectors com casc, colzeres, genolleres, espinilleres, protector de mandíbules i aletes. Tot i que és un esport individual, es recomana fer-ho en grup.

Ràfting, ja un clàssic a la Noguera Pallaresa

Pràcticament ia tots coneixen el rafting, un esport ple d’emoció i adrenalina que consisteix a descendir rius ràpids en un pot inflable, sempre en grup i amb un guia dins del pot. Una activitat per passar un dia de molta diversió amb amics o família ja que amb aquest esport, que fins i tot pots fer amb els més petits de la família, experimentaràs l’adrenalina mentre llisques pels ràpids, alhora que descobreixes els sorprenents paisatges que voregen el Noguera Pallaresa.

Barranquisme, una aventura dins i fora del riu

Barranquismo

T’agrada el barranquisme? Allotja’t a Nou Camping i tindràs les millors experiències en esports d’aventura!

Principiants o avançats trobaran molt a prop del nostre càmping, moltes opcions per a realitzar aquesta activitat que consisteix a descendir canons naturals que han estat formats durant segles per la força de l’aigua. Caminant, nedant, destrepant o rapelant, eludeix els obstacles i diverteix-te sortejant els ràpels, tobogans i piscines naturals excavades a la roca!

Vine a Nou Camping aquest estiu i gaudeix d’aquestes i moltes més activitats!