Les caravanes han existit des de fa gairebé tant com els automòbils. Des que van sorgir per primera vegada a principis de 1900, s’han anat transformant, tant a causa dels canvis econòmics com a l’evolució en les maneres en què ens anem de vacances.

Els últims models llançats al segle XXI, més grans o més petits, amb més o menys comoditats, certament són sorprenents. Però les caravanes no sempre van comptar amb tanta versatilitat, ni sempre s’han vist tan elegants com les d’avui en dia. La veritat és que, a mesura que models més desenvolupats cobraven vida, definitivament van captar l’atenció dels entusiastes dels automòbils i de les famílies de tot el món.

El primer vehicle recreatiu, el Pierce-Arrow ‘s Touring Landau , va fer la seva aparició el 1910, als Estats Units. Aquest vehicle de càmping, mai abans vist, venia equipat amb un llit plegable, un orinal i una pica plegable: l’essencial . L’imprescindible per a comptar amb una llar en el camí. Aquest mateix any, diversos fabricants van començar a llançar el que van cridar a autocaravanes, que eren essencialment complements que podien enganxar-se a la part del darrere dels vehicles. A Europa, aquest tipus de vehicles va ser construït per primera vegada en 1885 per la Bristol Wagon Works Company, amb la finalitat de ser una oficina itinerant per al Dr. William Gordon Stables.

autocaravana

A mesura que els automòbils van continuar evolucionant i amb el temps es van tornar més fiables, les persones van començar a viatjar molt més sovint. Els llocs per acampar i els parcs nacionals ràpidament es van convertir en populars llocs de vacances per a les famílies.

Les primeres generacions de caravanes costaven entre $ 500 i $ 1000 dòlars , el que era bastant en aquest moment. Encara que la seva popularitat disminuiria durant la Depressió i la Segona Guerra Mundial, es van comercialitzar com hospitals mòbils i fins i tot es van adaptar a altres necessitats de la guerra. No obstant això, després del conflicte mundial, quan els soldats van tornar a les seves llars, moltes famílies només desitjaven empacar tot i embarcar-se en unes molt esperades vacances. I això van fer. Especialment perquè ja a partir de la dècada de 1930, els treballadors van començar a tenir vacances pagues.

Per a la dècada de 1950, les famílies tenien més diners per gastar en automòbils i vacances, i per llavors, més de la meitat de la població treballadora tenia disponible un benefici de vacances de dues setmanes. Al mateix temps, els Estats Units experimentaven l’augment més gran i més agressiu en la producció de vehicles recreatius motoritzats, un auge que va durar fins a la dècada de 1960. Winnebago, un fabricant que es va especialitzar en una àmplia varietat de vehicles recreatius, va començar a produir-los i distribuir-los a un preu relativament baix. El 1967, Winnebago va llançar cinc models que es van convertir en la primera família d’autocaravanes d’Estats Units.

A Europa, per la seva banda, a partir de la creixent industrialització en els anys 60, es van començar a construir els primers remolcs-tenda que van revolucionar el campisme i, a principis dels 70, ja es venien les primeres autocaravanes, una de les marques pioneres va ser l’alemanya Dethleffs, auqnue també van sorgir marques espanyoles com Caravansa, Moncayo o Catusa.

Les cases rodants d’avui dia incorporen l’essència mateixa de la innovació automotriu. Sovint vénen equipades amb totes les comoditats com rentadores / assecadores, dutxes d’aigua calenta, TV per satèl·lit i tot l’imaginable.

A mesura que canvien les estacions i les famílies es preparen per aventurar-se en llargs viatges per carretera durant els mesos més càlids, podem apreciar realment el que les caravanes han permès fer en termes de mobilitat i comoditat. Els avenços tecnològics realitzats durant l’últim segle han aplanat el camí per a alguns vehicles recreatius bastant extravagants. El sector del caravàning viu un autèntic boom a Espanya sent aquest el país europeu on més ha crescut en els últims anys . I la història no acaba realment encara …

Recorda els nostres consells per viatjar amb autocaravana , i si et tiens una o vas a llogar una per a aquestes vacances, gaudeix uns dies a Nou Camping on podràs aparcar en àmplies parcel·les amb ombra i electricitat. També t’oferim zona de barbacoes, piscines climatitzades, sala de jocs, 2 edificis de serveis amb lavabos, dutxes, piques, rentadores i assecadores, sense oblidar-nos de la nostra botiga i un restaurant. Anima’t i vine!