Atractius natrurales, esports , passejos, visites. Entre les nombroses activitats que pots realitzar quan t’allotges en Nou Camping , la visita a l’Ecomuseu de les valls d’Àneu és una cita obligada .

Descobreix la nostra comarca i el seu patrimoni natural i cultural. Endinsa’t, d’una manera activa i participativa, en les formes de vida del Pallars de principis del segle passat i les transformacions que s’han anat succeint en les últimes dècades.

¿Visitar un museu a les teves vacances?

És clar que sí! Perquè l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu és un nou concepte de museu, una bona i amena manera perquè nens i adults coneguin la vida i l’economia del territori on han triat acampar. A diferència dels museus tradicionals, l’Ecomuseu no es confina en un edifici, sinó que es desplega pel territori per descriure la vida de les valls i els seus pobladors, articulant-se amb els diferents centres patrimonials repartits pels pobles de Àneu .

Sens dubte l’espai més emblemàtic de l’Ecomuseu és Casa Gassia , una casa del segle XVIII, situada al centre del barri vell de Esterri d’Àneu , que manté la seva estructura original i és el marc ideal per mostrar les singularitats de la vida familiar i de l’entorn en èpoques passades. Però no és l’única. Altres espais visitables en el marc expositiu de l’Ecomuseu, són l es esglésies de Sant Joan d’Isil, Santa Julia d’Unarre, Sant Pere del Burgal, Santa Maria d’Àneu. També la Formatgeria la Roseta de Gavàs, el Conjunt Monumental de Son i els búnquers de la Guingueta d’Àneu.

Recomanable per a grans i petits, l’Ecomuseu desplega, durant tot l’any, una gran quantitat d’activitats lúdiques i alhora culturals. Visita imprescindible quan vinguis als Pirineus, l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu és un espai ideal per gaudir en família, veient com es vivia antigament a les valls pirinenques.