Anar de vacances en una autocaravana és una experiència de viatge molt especial ja que permet explorar i recórrer zones difícils d’aconseguir amb altres mitjans de transport i, el millor … tens l’allotjament assegurat!

Però viatjar en una autocaravana requereix algunes precaucions que és important no descuidar. Aquests són 10 consells per gaudir del teu viatge en autocaravana i evitar imprevistos que arruïnin les teves vacances.

1. Considera un lloguer

Si no tens una autocaravana i no tens la posibilildad de comprar un, pots plantejar-te la opció de llogar-la. Aquesta solució et evitaria el manteniment del vehicle i els costos anuals associats (impostos, segur, aparcament, etc.).

T’aconsellem avaluar les propostes de diversos llocs de lloguer d’autocaravanes, que et proporcionaran l’opinió d’altres usuaris que ja han utilitzat el seu servei.

2. Avalua la compra d’una autocaravana

autocaravana

Per contra, si viatjar en una autocaravana sempre ha estat el teu somni i tens la intenció de fer-ho de manera freqüent i regular, la compra d’aquest vehicle és un pas molt important que hauries de considerar. La compra d’una autocaravana requereix una inversió inicial considerable i, encara que els rangs de preus estan en alguns casos molt diversificats, també et brinda la possibilitat de tenir-la disponible en qualsevol moment que vulguis.

m es tracta d’una inversió a llarg termini, et recomanem calcular, juntament amb els costos de compra, també els costos anuals de manteniment, i ponderar les comoditats del vehicle que millor s’adaptin a les teves necessitats.

3. No subestimis el manteniment

En el cas que et decideixis per la compra, no has de subestimar l’aspecte del manteniment. Com qualsevol vehicle, també l’autocaravana està equipada amb components que necessiten revisió o recanvi. En particular, les rodes de la teva autocaravana requeriran un atent cura, sense el qual podria perillar l’èxit dels teus viatges. Si decideixes comprar una autocaravana, et recomanem que mai descuidis cap punt relacionat amb el seu manteniment.

4. Preparar l’autocaravana

Un altre aspecte destacat que precedirà la teva partida, serà decidir el que has o pots portar amb tu. La naturalesa del viatge o la ruta escollida influirà en gran mesura en l’elecció dels objectes (per exemple, l’equipament esportiu pot o no estar involucrat).

No obstant això, un consell sempre vàlid, és tenir en compte que un vehicle massa pesat tindrà dificultats per viatjar molts quilòmetres amb costos raonables de combustible. A més, l’autocaravana serà l’espai en el qual passaràs molt de temps, per tant, ha de ser prou habitable i no estar excessivament abarrotat. Fes una llista i no t’oblidis de preguntar-te: ¿realment necessito portar aquest article amb mi?

5. Planifica els aspectes més importants del viatge

Viatjar en una autocaravana permet una major mobilitat, et permetrà arribar a pobles allunyats o sense connexions i moure’t a qualsevol hora del dia o de la nit. Per tant, et recomanem que et procuris mapes i guies amb les rutes que cobriràs i recordis actualitzar també els teus mapes digitals. Fes una llista (almenys parcial) de les etapes més importants de la teva viatge. Finalment, no oblidis buscar informació i contactes relacionats amb les àrees d’estacionament.

6. Informa’t sobre les àrees de càmping

L’aspecte més important de viatjar en autoautocaravana és la zona o àrea on aturar-se per descansar o explorar el territori o la ciutat escollida. Les àrees per acampar són, en general, bastant grans i on, per una tarifa, tindràs la possibilitat de romandre per un període de temps variable (d’un dia a diverses setmanes) i comptar amb una quantitat variable de serveis. Normalment, una bona zona d’acampi proporciona llum, aigua, gas, vàters i dutxes, i cobertura d’Internet. En alguns casos, també s’ofereixen activitats per a hostes i àrees comunes o equips que faciliten la seva estada.

A Nou Càmping t’oferim tot això i més. Àmplies parcel·les amb ombra, zona de barbacoes, piscines climatitzades, sala de jocs, 2 edificis de serveis, amb lavabos, dutxes, aigüeres, rentadores i assecadores, també una botiga i un restaurant.

7. Tria la companyia correcta

Recorda que un viatge a autoautocaravana requereix conduir o passar moltes hores al vehicle. Viure en un espai reduït requereix un considerable esperit d’adaptació i desitjos de compartir. Per tant, assegura’t triar els companys de viatge adequats . També et recomanem que en el grup, en cas de necessitat, hi hagi almenys una persona capaç de reemplaçar-en la conducció del vehicle.

8. Reserves de combustible i aigua

En cas d’emergències, s’han de considerar principalment dues necessitats essencials per a tot el viatge. Tenint en compte que és possible que no trobis una gasolinera o un càmping a prop, et recomanem que prevegis almenys un parell de reserves d’aigua i combustible, per utilitzar només en cas d’emergència.

9. No t’oblidis de l’essencial

Després de l’aigua i el combustible hi ha altres petits objectes que podrien resultar indispensables per conduir o superar petites emergències. Entre els més populars et recomanem: una llanterna, un cúter d’usos múltiples, guants i draps per a la neteja més urgent (el buidatge del bany en particular), un para-sol, una manta, alguns petits electrodomèstics (bullidor / cuina de càmping / llum de gas). A més, tot i que els mapes són sovint suficients, l’ideal seria tenir també un navegador.
10. Paciencia y entusiasmo

Finalment, recorda sempre que el que fa a un viatge especial és la passió que poses en ell. Necessitaràs dos ingredients bàsics: paciència i entusiasme. Paciència per tolerar qualsevol imprevist i entusiasme per convertir-lo en una oportunitat i gaudir així d’una experiència veritablement inoblidable.

Categoríes:BlogCampingTurisme