En poc menys d’un mes comença la temporada d’esquí a Valls D’Aneu i les estacions properes a Nou Camping, Baqueira Beret-Bonaigua i el grup de pistes de Ski Pallars, que comprenen Espot-esquí, Port-Ainé i Tavascan , ja estan preparant amb moltes novetats per rebre els amants dels esports d’hivern.

I tu … estàs preparat?

Des Nou Camping us donemuns consells per preparar-se adequadament per a la temporada d’esquí , ja que és una cosa que requereix més que llogar un bon equip. Ja siguis un veterà de les pistes o un esquiador novell, hi ha coses que pots fer abans, per fer de les teves vacances d’esquí una experiència més agradable i segura. Segueix aquests consells de condicionament físic per desenvolupar força i evitar lesions comuns en l’esquí.

Consells de Fitness

És important que et centris en l’entrenament de força, així com en els de cardio i flexibilitat. Un mes o abans d’arribar a les pistes has d’incorporar en la teva rutina exercicis específics d’aixecament de peses per esquiar.

Mentre descendeixes la muntanya, els teus quàdriceps, isquiotibials i abdominals treballen hores extres per estabilitzar i protegir les teves articulacions. Per augmentar la força a les cames, realitza sèries de esquat intenses, wall sits o “cadira romana” i estocades. També voldràs treballar la teva columna per protegir el teu esquena.

Flexibilitat

La flexibilitat en els músculs i tendons és molt important. Les baixes temperatures poden fer que els teus músculs estiguin rígids, reaccionin lentament i amb poc rang de moviment. Desenvolupar flexibilitat a través de l’estirament regular abans de les teves vacances d’esquí, ajudarà a millorar el teu rendiment i pot significar que una caiguda en el primer dia (que en cas contrari podria arruïnar les vacances) no sigui més que un contratemps oblidable, sense efectes negatius .

És important que preescalfis abans d’estirar, i evitis els estiraments estàtics o rebotantes. Una estiración suau i en moviment és millor, evitant el dolor.

No oblidis tampoc pre-escalfar i fer alguns estiraments simples abans de començar a esquiar, ja veuràs que tota la preparació prèvia a les vacances haurà valgut la pena.

Lesions comuns d’esquí

consejos esquis

Per mantenir-te segur a la muntanya, és important estar alerta de la presència d’altres esquiadors, especialment durant la temporada alta i en pistes concorregudes. Un xoc o una frenada equivocat poden provocar lesions al cap o estrips de lligaments.

Les dones són més propenses a les lesions de genoll a causa dels isquiotibials febles, per la qual cosa s’han de centrar en aquests músculs i fer molts exercicis d’equilibri.

Utilitza una protecció adequada per al cap també és essencial. Un casc pot salvar d’una lesió greu.

La temporada d’esquí ja s’acosta, prepara’t!

Categoríes:ActivitatsBlog