L’hivern sembla no voler abandonar-nos i encara queda molta neu a les nostres properes estacions d’esquí. Llavors, a punt per a un dia d’esquí de fons?

Preparar els teus esquís correctament pot marcar una gran diferència pel que fa a si tens una sortida divertida o frustrant.

Aquí tens 6 consells sobre com “llegir” la neu i fer servir les ceres adequades per als teus esquís clàssics:

1. Els esquís clàssics requereixen cera tant de lliscament com d’adherència

La cera de lliscament només necessita aplicar 1-2 vegades per temporada. Convé fer-la aplicar per un professional a la botiga d’esquí. La cera d’adherència, en canvi, s’aplica cada vegada, just abans de sortir a esquiar.

2. Verifica les condicions climàtiques i de neu abans de sortir

En termes generals, si la neu cau com pols de talc quan la reculls, és neu “freda”. Si pots fer una bola de neu amb facilitat, és “càlida”. I si la neu és difícil d’amuntegar, és “ideal”.

3. A menys que siguis un esquiador professional, 3 ceres d’adherència et serviran en la majoria de les situacions

Fes servir cera verda per neu “freda”, vermella per “càlida” i blau per a condicions “ideals”.

4. Sempre encera prèviament teus esquís del costat “fred”

Si, després d’esquiar un quilòmetre o més, observes que no tens suficient adherència, pots tornar a encerar amb una cera més calenta. Les condicions poden canviar ràpidament, així que si enceras per neu “càlida” i la temperatura baixa, ¡podries trobar-te caminant i no lliscant per la pista!

5. Sempre porta cera extra

Porta amb tu la cera que estàs fent servir i una cera més calenta, així com un suro per suavitzar la superfície després d’haver-la aplicat.

6. Prova amb esquís sense cera

Si t’agrada esquiar a la primavera quan la neu està humida i tèbia, considera llogar esquís sense cera. Tindràs una experiència d’esquí més agradable.

7. No aplicar suficient cera

Es recomana posar tres bones capes i suavitzar cadascuna abans d’aplicar la següent.

A punt per començar a esquiar?

Tant Baqueira Beret-Bonaigua com Espot, les estacions d’esquí properes a Nou Càmping, tens circuits específics per a la pràctica d’esquí de fons on, després de condicionar perfectament els teus esquís, podràs passar un fantàstic dia practicant el teu esport preferit!

Categoríes:ActivitatsBlog