La observació d’aus és una forma ideal de mantenir-te en contacte amb la natura , i també et dóna la satisfacció d’aprendre alguna cosa nova. L’observació d’aus també alleuja l’estrès i pot regalar-te una estona de solitud, només acompanyat pel cant dels ocells.

Cerca i identificar aus en les àrees on acampas és una experiència emocionant . I una de les millors coses d’aquest passatemps, és que el cost és molt baix. Però, com amb tota la resta, com millor sigui el teu equip, més agradables i productives seran les teves sortides.

Les següents són alguns suggeriments per ajudar-te a que la teva experiència sigui més satisfactòria:

  • Un dels elements imprescindibles per a aquesta activitat és un llibre que contingui fotografies i consells sobre les aus del lloc on planeges identificar-les.
  •  

  • Un bon parell de binoculars és un dels articles més importants per a un una excursió productiva: podries perdre’t algun moment especial que a primera vista no podries observar.
  •  

  • Assegura’t de verificar les espècies que pots esperar veure, tant autòctones de l’àrea que visitaràs, com les pròpies de cada estació de l’any. Troba informació sobre les aus i on podràs localitzar-les. ¿Viuen en els arbres, a terra, en les roques o prop d’un llac?
  •  

  • Un dels millors moments del dia per trobar aus és a les primeres hores del matí. Moltes espècies són més actives durant aquesta hora del dia, però també es poden veure en les primeres hores de la tarda. Algunes espècies es veuen tot el dia, com àguiles, falcons, ocells negres, merles de tres ales, corbs, etc.

Les aus del nostre entorn

La privilegiada ubicació de Nou Camping, al costat del Parque Nacional de Aigüestortes i al Parc Natural de l’Alt Pirineu i just davant del llac de la Torrassa et dóna nombroses oportunitats per observar aus, moltes d’elles exclusives dels Pirineus .

Les muntanyes i les valls dels Pirineus alberguen moltes aus de presa, inclòs un dels voltors més grans i rars d’Europa, el trencalòs o barbut.

En particular, el 1988, el Parc Nacional d’Aigüestortes va ser declarat per la Unió Europea Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) a causa de la presència de trencalòs, galls salvatges, lagópodos alpins, perdius rossetes i gralles de bec vermell. També cal destacar la presència de l’àguila daurada, el voltor comú, la perdiu blanca, el picot negre, el pela-roques, el gaig, la bugadera blanca, el pardal alpí, el raspinell pirinenc o la merla roquera.

Vine a Nou Càmping i, ja sigui que estiguis acampant, pescant, explorant, o simplement caminant, alça la vista, descobreix les meravelloses aus que sobrevolen el nostre entorn i deixa’t acompanyar pel seu cant!