La temporada d’esquí està a punt de començar i ha arribat el moment de fer una mica de manteniment als nostres esquís . Les opcions són dues: confiar en un professional o fer-ho tu mateix. Si ets un amant del bricolatge i vols fer tot a casa, aquí tens alguns consells per posar a punt el teu equip d’esquí.

Segurament a Youtube trobaràs diversos tutorials sobre això, Fes-un cop d’ull, per comprendre millor com utilitzar les eines i, potser, no fer un mal irreversible.

Encerar els esquís i llimar les seves vores no és és molt complicat, només cal ser meticulós per mantenir uniforme les soles i els cantells dels esquís.

Com preparar els teus esquís en tres passos:

Neteja’ls

Comença per netejar els esquís amb una capa de cera. Col·loca una capa gruixuda de cera tèbia, de parafina i econòmica (essencialment cera de vela) sobre la sola de les teves esquís. Deixa que s’assequi durant cinc minuts, o fins que la cera estigui sòlida però encara calenta al tacte. Després pren una espàtula i retira la cera.

Esmola els cants

Els cants metàl·lics dels teus esquís han d’estar afilats, suaus i nets abans que arribis a les pistes. Busca rebaves i irregularitats passant un cop de mà per la vora metàl·lic. Usa una llima d’acer o diamant i una guia de llima per suavitzar les imperfeccions en els cants. No passis la llima de cap a cap de l’esquí: en lloc d’això, concentra’t en els punts difícils i no pressions massa. Si tens algun cop lleig, com ara el d’un clau, porta l’esquí a un professional.

Encéralos

Treballa en un lloc on no t’importi embrutar amb cera el pis i la taula de treball. Després, col·loca una banda elàstica fort al voltant dels braços del fre i sobre la peça del taló; això retraurà els frens perquè no interfereixin mentre estàs encerant. Neteja la base dels teus esquís amb un drap de microfibra o un raspall que no llanci fibres.

Tècnicament, pots utilitzar qualsevol planxa per aplicar una cera dura alpina, però has de considerar la compra d’una planxa per cera si planeges encerar els esquís amb regularitat . No s’escalfen tant com les planxes de roba, que poden arruïnar un parell d’esquís a l’sobreescalfar les soles.

Per començar, compra una cera econòmica multi-temperatura, dissenyada per treballar en una ampli rang de condicions. Col·loca la cera a la part inferior de la planxa calenta i deixa que degoti sobre la sola. Treballa des de la punta fins a la cua perquè la cera degoti en tota la superfície. Fes dues passades si tens esquís súper amples. A continuació, passa la planxa calenta al llarg de la sola de l’esquí perquè la cera es distribueixi uniformement per tota la superfície. Mantingues en moviment constantment per no fer malbé els esquís. Després deixa que es refredi del tot, al voltant d’uns 30 minuts.

Finalment, llima les dues soles amb una rasqueta o espàtula per cera. Sempre raspa de cap a cua, és a dir, en el sentit de lliscament dels esquís, eliminant totes les superfícies desiguals. Lima els cants amb la llima fina per llevar-los la cera que se’ls hagi enganxat.

Turismo activo

I ja estàs preparat per començar a lliscar per les pistes! T’esperem a Nou Camping!!

Categoríes:ActivitatsBlog