Molt a prop de Nou Càmping, entre les comarques del Pallars Sobirà i l’Alt Urgell, es troba Alt Pireneu, el parc natural més gran de Catalunya, amb gairebé 70,000 hectàrees de meravellosos i imponents atractius naturals.

El Parc Natural de l’Alt Pirineu és un passeig obligat mentre t’allotges a Nou Càmping i, perquè no et perdis detall, t’expliquem quins són els set imprescindibles que has de conèixer a la teva visita!

1. El bosc de Virós

Un dels més grans i significatius de Catalunya, el bosc de Virós es distingeix per la riquesa de la seva flora i fauna, albergant també un ric patrimoni històric, lligat a segles d’explotació del ferro. La seva exuberant flora composta principalment d’avets, roures, avellaners, àlbers i pins, presumeix també de comptar amb l’únic fageda del Pallars Sobirà. Amagats entre els arbres del bosc habiten cérvols, isards, cabirols, àguiles daurades, trencalòs, i fins i tot galls salvatges, una espècie amenaçada.

Cada estació té el seu encant al bosc de Virós. A la tardor, el bosc s’engalana amb meravellosos taronges, vermells, grocs i marrons que es barregen amb els tons verdosos de pins i avets. A l’hivern predominen les pistes de sky de fons i altres activitats, com sortides amb raquetes i trineus amb gossos. Primavera i estiu donen pas als esports d’aventura amb circuits de BTT o magnífiques excursions.

Un màgic bosc per gaudir tot l’any!

2. Bordes de Noarre

Un pintoresc racó del parc que has de conèixer, on es conserven aquestes antigues construccions rurals típiques dels Pirineus. Aquestes bordes construïdes en pedra i fusta, amb teulada de pissarra, s’utilitzaven en el passat per resguardar els animals i emmagatzemar el fenc i els estris agrícoles. Un veritable viatge al passat, a l’època en què pastors i ramats habitaven aquestes valls envoltats d’altes muntanya.

3. Coma de Burg

Una vall en les altures que es destaca per la seva diversitat de paisatges que combinen pintorescos pobles rurals, camps treballats per l’home i pastures on s’alimenten els animals, amb frondosos i verds boscos, tot emmarcat pels alts cims dels Pirineus. Un paisatge de somni que has de conèixer.

4. Comes de Rubió

Molt a prop dels núvols es troba Rubió, el poble habitat a major altitud de Catalunya. Una mica més amunt, a 1980 metres es troba el Refugi Comes de Rubió. Tota l’àrea és una zona ideal realitzar tot tipus d’activitats a l’aire lliure i en qualsevol època de l’any: senderisme, trail running, bicicleta de muntanya, raquetes de neu o esquí de muntanya. Però el realment especial són les increïbles panoràmiques que et trauran l’alè, des del cim del pic de l’Orri, un extraordinari mirador de la gran serralada pirinenca.

5. El llac de Certascan

El llac de Certascan, el més gran llac glacial de Catalunya es troba a 2.236 m d’altitud, a la capçalera de la vall de Cardós, a l’est del pic de Certascan (2.853 m alt). Amb els seus 96 m de profunditat és també un dels més profunds i s’emmarca en un entorn muntanyós d’impressionant bellesa on ressalten els seus blaus aigües. No deixis de fotografiar a la teva visita al Parc!

6. La Mollera d’Escalarre

Un meravellós espai natural, una de les poques zones humides d’aigües tranquil·les del Parc, on conviuen, en serena harmonia, diferents espècies vegetals i animals. Aquest aiguamoll també alberga nombroses espècies d’aus aquàtiques, que podràs observar des de la torre situada a la marge esquerra de l’aiguamoll, on també trobaràs diversos punts de berenador que fan d’aquest magnífic enclavament natural un passeig únic per gaudir en família.

7. Pica d’Estats

Una de les muntanyes més populars i conegudes de tot el país, la Pica d’Estats és també el punt més alt de Catalunya (3.143m) i una meta ambicionada per escaladors i aficionats, que podran gaudir d’impressionants i magnífiques vistes de tot el Pirineu català.