Encara que la paraula “esquí” es va usar originalment per designar de manera genèrica el desplaçament per la neu en dues taules llargues, l’esport ha evolucionat dramàticament per incloure molts tipus i estils diferents d’esquí, atraient a una àmplia gamma d’esquiadors amb una varietat de interessos. Hi ha moltes opcions d’esquí, des esquí recreatiu informal fins a curses i desafiaments fora de pista . La majoria de les disciplines d’esquí es practiquen en pistes equipades amb elevadors, encara que els més aventurers poden practicar el seu esport fora de pista, és a dir, esquiar en zones allunyades o en senders que no estan condicionats o no tenen manteniment.

Esquí de fons

L’esquí de fons, també conegut com esquí nòrdic o camps a través , es remunta als dies en què les opcions de transport eren poques i distants entre si. Si s’estudiés la història de l’esquí, es veuria que els historiadors daten els orígens de l’esquí de fons ja l’any 6300 a. C

L’esquí de fons es pot dividir en dos estils:

L’estil clàssic de l’esquí de fons consisteix en un moviment en planatge i en línia recta. Per la seva banda, l’estil patinador es caracteritza per la seva lliscament en forma de V, que s’assembla molt als moviments utilitzats en el patinatge sobre rodes i en el patinatge sobre gel.

Esquí alpí o de descens

Esquí NouCamping

Com el seu nom indica, l’esquí alpí, sovint anomenat esquí de descens, implica anar costa avall.

En contrast amb les botes de l’esquí de fons, els talons de les pesades botes d’esquí alpines van ancorades als sistemes de fixació de l’esquí. Les botes alpines són més altes a la cama que les botes d’esquí de fons. A més, els pals alpins són més curts i els esquís són més amples. Atès que l’esquí alpí implica l’ús d’una telecadira, és un esport considerablement més car que l’esquí de fons.

Esquí de muntanya

L’esquí de muntanya o de travessa consisteix en l’ascens i descens de muntanyes amb l’única ajuda dels esquís, sense cap tipus de propulsió mecànica. En els últims anys, són cada vegada més els qui practiquen aquest interessant esport que permet explorar la muntanya més enllà dels dominis d’una estació d’esquí.

Esquí freestyle

L’esquí d’estil lliure o acrobàtic inclou diverses subdisciplines d’esquí alpí, com l’esquí mogul, l’esquí aerial, el halfpipe i l’snowboard. L’estil lliure es realitza sovint en parcs que compten amb una varietat de salts i diversos obstacles sobre els quals els esquiadors realitzen trucs i acrobàcies.

Heliesquí

Aquesta disciplina és l’últim en el món de l’esquí. Es tracta d’arribar, amb un vol en helicòpter, als millors punts de la muntanya, per després baixar esquiant. Una forma de fer realitat els somnis dels esquiadors que anhelen estar exactament allà dalt, on la neu verge encara no ha estat trepitjada.

Moltes opcions

Turismo activo

L’esquí és un esport versàtil amb moltes opcions perquè tots gaudeixin de l’activitat hivernal. Ja sigui que recorris els tranquils senders del bosc practicant esquí de fons o competeixis professionalment, l’esquí et permet gaudir el millor de l’hivern .

Categoríes:ActivitatsBlog