Los Pirineus catalans ofereixen un escenari espectacular per descobrir amb raquetes de neu. Lluny de les rutes més freqüentades, experimenta la bellesa i la tranquil·litat de l’ Pallars Sobirá, així com el seu patrimoni cultural. Camina a través d’antics boscos, valls i petites aldees oblidades, envoltat d’alts cims, vistes extraordinàries i la neu sempre com a companya de ruta.

El majestuós Parc Nacional d’Aigüestortes, amb els seus 238 quilòmetres de senders, és protagonista de moltes rutes amb raquetes de neu . No només és un lloc geològic admirable: Aigüestortes es tradueix com “aigua sinuosa” i està clar per què es van decidir per aquest nom: aquesta part del Parc Nacional inclou més de 200 llacs d’aigües cristal·lines (tot i que durant la temporada d’hivern, el més probable és que estiguin congelats), rierols que es mouen lentament, rius que cauen i cascades eixordadores. Molts dels que visiten aquesta part del parc estan d’acord que té alguns dels paisatges muntanyosos més bells de tot Europa.

Senderisme amb raquetes de neu

Si els esports hivernals són el teu tipus d’activitat, no et faltaran opcions al Parc Nacional Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Hi ha una gran xarxa de senders per a tots els nivells d’excursionistes, raquetes de neu i esquí de fons.

El mateix Parc Nacional té el seu propi usuari a Wikiloc (Apunta’t a Wikiloc) amb la descripció de 63 rutes, moltes d’elles realitzables amb raquetes de neu. L’usuari del Parc a Instagram és PNAESM.

Per descomptat que pots recórrer el Parc d’Aigüestortes guiant-te per la senyalització dels seus nombrosos senders o contractar un circuit guiat en alguna agència de turisme; però, el Parc compta amb un nodrit programa d’activitats relacionat amb les raquetes de neu com caminades des Boi o Espot, classes d’iniciació i seguretat amb raquetes de neu, excursions familiars amb raquetes, caminades nocturnes amb raquetes, etc. Pots consultar el programa complet aquí.

A la teva propera estada a Nou Càmping no deixis de realitzar almenys un d’aquests recorreguts . Deixa’t meravellar per les belleses del Parc cobertes de neu i experimenta un silenci complet, trencat només pel so de la neu cruixint sota els teus peus mentre camines.