Durant la temporada hivernal els nevats paisatges dels Pirineus revelen la bellesa de les muntanyes en el seu màxim esplendor, et conviden a trobar-te amb la freda natura i a practicar esports hivernals. Entre ells, una experiència meravellosa per a tota la família és el múixing , una activitat esportiva que consisteix a ser remolcat en un trineu tirat per gossos . La persona, els gossos i el trineu es converteixen en un conjunt harmoniós, que llisca sobre la neu al llarg de senders immersos en meravellosos escenaris naturals.

mushing

Aquest sistema de transport va ser utilitzat des de temps immemorials pèls esquimals i a els indis Athabaskan; la informació més antiga que és te sobre ell són representacions de més de dos mil anys d’Antiguitat, trobades a l’Illa de Sant Llorenç a Alaska
Esta práctica también fue utilizada por buscadores de oro, aventureros y correos postales, sin olvidar la importancia fundamental que tuvo para la exploración del círculo polar ártico y el continente antártico.

En l’últim segle el múixing s’ha desenvolupat com a esport sobretot a Alaska, Canadà i els Estats Units, amb l’organització d’importants competicions entre les quals, la reina absoluta és la ‘Iditarod’ , que té lloc cada mes de març a Alaska, al llarg dels 1.800 quilòmetres entre les ciutats de Anchorage i Nome.

mushing

Molt a prop de Nou Camping, a la veïna comarca de la Vall d’Aran, pots viure aquesta increïble experiència, lliscant per la neu en un trineu tirat per gossos siberians. I segurament els que més gaudiran seran els nens. Els passejos es realitzen, segons la seva durada, en el proper Bosc Dossau , al llarg de la Senda dels Óssos o fins al abandonat poble de Montgarri, en els recorreguts més extensos.

Preparat per viure una experiència única? Un motiu més per venir aquest hivern a Nou Camping . T’esperem!