Anar de càmping torna a estar de moda , gràcies a les instal·lacions cada vegada més còmodes i equipades. Què és el millor d’acampar? Costa relativament poc; pots triar entre botiga, autocaravana o bungalow, la solució que millor s’adapti a les teves necessitats (i butxaques), però un dels millors beneficis és l’emocionant oportunitat de viure durant un temps en contacte proper amb la natura i tot el que ens proporciona aquest contacte .

Contacte amb la natura

Quan estem en contacte amb la natura, l’estrès i les tensions quotidianes desapareixen , el món natural estimula i satisfà tots els nostres sentits, ens porta a relaxar-nos, a veure les coses des d’una altra perspectiva ia sentir-nos en harmonia amb l’entorn que ens envolta. T’has preguntat per què quan una persona és convidada a imaginar una escena relaxant, inconscientment sempre mostra un paisatge natural (un paisatge alpí, una platja deserta, un bosc, un camp florit, etc.)? La raó és aquesta: la naturalesa representa per a nosaltres el lloc perfecte i ideal on ens sentim més a gust, on som més relaxats, on podem posar-nos en contacte amb nosaltres mateixos i redescobrir els nostres orígens.

En la naturalesa som completament lliures perquè podem ser nosaltres mateixos en el sentit que la natura no ens jutja, no ens està observant per veure si hem aparellat bé les sabates amb la bossa i no critica els nostres gestos i les nostres paraules; per a la naturalesa no som agradables ni desagradables, no tenim edat, sexe o religió.

Però no només estar a l’aire lliure és bo per al cos sinó també per l’esperit, ja que fa que les persones siguin més felices i intel·ligents. Els investigadors de l’Sage College a Troy (Nova York), de fet, després d’una sèrie d’estudis i experiments han demostrat que al camp hi ha un bacteri, Mycobacterium vaccae, que quan s’inhala actua com un antidepressiu natural que pot reduir l’ansietat, millorar l’estat d’ànim i augmentar les habilitats d’aprenentatge . Aquesta micobacteria, de fet, activa en el cervell un grup de neurones capaços d’augmentar els nivells de serotonina (una hormona que redueix l’ansietat i millora l’estat d’ànim) de la mateixa manera que alguns antidepressius comercials. Això explica una de les raons per les quals, quan estem fora ens sentim més tranquils i alleujats.

Fins i tot la psicologia ha reconegut el contacte amb la natura com una teràpia real; de fet, de la trobada entre la psicologia i l’ecologia va néixer el terme ecopsicología , a través del qual un pot trobar benestar psicològic, conèixer-se millor i al mateix temps, desenvolupar una major atenció al medi ambient.

Paisatge Parc

El càmping és una forma bella de passar unes vacances a l’aire lliure i en contacte amb la natura , on pots familiaritzar-te amb plantes i animals, que sovint els que viuen a la ciutat no tenen possibilitat de veure. Fins i tot el so incessant d’insectes com les cigales, és part d’aquest tot que uneix l’home amb la natura, fomentant el benestar de cos i ment.

En resum, es pot dir que el contacte amb la natura és com un tipus de medicina saludable, es pot prendre en quantitats il·limitades, cada vegada que se senti la necessitat, però sobretot no causa cap efecte secundari.

¿Aque esperes per visitar-nos a Nou Camping i gaudir tots aquests avantatges?