Estratègicament proper a Nou Camping , a cavall entre les comarques del Pallars Sobirà i l’Alt Urgell, t’espera el parc natural de l’Alt Pirineu, on ja podem veure les primeres neus de l’hivern, perfectes per gaudir d’una sortida amb les raquetes de neu . Es tracta del parc més gran de Catalunya, amb gairebé 70,000 hectàrees de meravellosos i imponents atractius naturals, de lso que gaudir i complementar la teva estada al nostre càmping.

Algunes dades sobre el Parc

El pic més alt de tot Catalunya, la Pica d’Estats (3.143 metres d’altura), es troba dins dels límits del parc, així com també el Certascan, el llac glacera més gran dels Pirineus i la Cigalera de l’Obaga d’Valeran: una de les cubetes glacials més profundes de Catalunya, amb una profunditat màxima de 320 metres i un curs de 365 metres, grans cavernes i diverses galeries.

Però aquestes no són les úniques atraccions del Parc. Boscos de faigs, avets i bedolls; boscos de pi roig i diversos tipus prats de pastura i flora d’alta muntanya i fins i tot, un arbre protegit, l’avet catalogat del Pla de la Selva a la Vall Ferrera.

Un altre dels punts que sempre comentem als nostres visitants, és la seva sorprenent fauna, al parc s’exhibeixen tot tipus d’espècies d’animals i en perill d’extinció, com l’ós bru, voltors barbuts i el llangardaix de roca Aureli. Senglars, isards, cabirols, isards, llúdries, erminis, àguiles reals, trencalòs, pela-roques, xiulets negres i galls salvatges, troben aquí el seu hàbitat ideal. La vida silvestre també inclou guineus, cabirols, daines, cérvols, isards pirinenques i algunes aus rapinyaires (voltors, àguiles reals i àguiles de dits curts).

Història

Més enllà de les atraccions naturals, si el que t’agrada és conèixer més sobre el passat de la zona en la qual estem, aquest Parc alberga també una rica història i una increïble col·lecció d’obres d’art antigues i religioses, escampades a les esglésies parroquials dels pintorescs pobles que es troben en el seu territori. De fet, aquesta zona posseeix una de les col·leccions més importants d’art i arquitectura romànica i barroca a totes les muntanyes dels Pirineus. Però també excel·lents representacions de l’arquitectura i costums populars dels antics pobladors de la regió, que poden trobar-se, per exemple, en les boniques llogarets d’Isil, Tirvia, Gavàs, Arrós de Cardós i Areu.

Turisme actiu

Però els impressionants paisatges, l’exuberant flora i fauna de muntanya o els nombrosos testimonis de la històrica presència de l’home a la regió, no són els únics atractius del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Durant les quatre estacions de l’any podràs gaudir de diferents opcions per practicar el turisme actiu. Senderisme, BTT, esports aquàtics, passejades a cavall, pesca, observació d’aus, recol·lecció de bolets o esports típicament hivernals com les caminades amb raquetes de neu o esquí de muntanya a les estacions de Sant Joan de l’ Erm i Bosc de Virós, t’esperen a uns pocs passos de la teva bungalow, tenda o autocaravana a Nou Càmping.

Vianants, excursionistes, senderistes, muntanyencs, ciclistes, recol·lectors de bolets, motoristes i esquiadors trobaran aquí uns meravellosos escenaris naturals per gaudir de la natura i de totes les seves activitats favorites!