L’hivern és un dels millors moments per acampar a Nou Camping i anar a la muntanya a gaudir de les pistes d’esquí o sortir amb les raquetes de neu i endinsar-te al nostre entorn . Durant aquest període els paisatges de muntanya dels que gaudir als nostres voltants són bellíssims, amb vistes de blanc cristal·lí de manera que l’experiència és encara més gran.

Però al hivern, com sabem, fa molt fred , de manera que hi ha el perill d’hipotèrmia i fins i tot congelació . Els muntanyencs preparats són certament capaços d’evitar aquestes desagradables conseqüències. I aquests són els 5 consells que ells et donen perquè gaudeixis al màxim de la muntanya a l’hivern :

Turismo activo

1. Posa’t una primera capa de roba que no et faci suar. Evita el cotó, perquè després de fer-se humit ja no et protegirà del fred. A més, el cotó causa una pèrdua addicional de calor corporal corrent el risc d’hipotèrmia. Usa una jaqueta que sigui impermeable i transpirable, usa mitges gruixudes d’hivern i guants de dues capes per a aïllament tèrmic i impermeabilització. També cobreix les orelles.

2. Mantingues l’ampolla d’aigua en un lloc càlid. Pots fer servir el costat intern de la teva jaqueta o posar l’ampolla a la motxilla, tot i que en aquest cas, ha d’estar protegida amb una manta tèrmica i embolicada en un mitjó de llana. Durant aquesta època de l’any, la deshidratació és particularment perillosa, ja que pot augmentar la caiguda de la temperatura corporal (hipotèrmia) i pot provocar congelació.

Esquí NouCamping

3. Tot i que és molt important quan estàs en àrees nevades, sovint t’oblides del reflex dels raigs de sol a la neu. Aquest és un reflex perillós ja que pot causar l’anomenada ceguesa de la neu. Els esquiadors i muntanyencs que ascendeixen a pics molt alts de més de 3-4.000 metres d’altura, han de prestar particular atenció a aquest fenomen i equipar-se adequadament amb ulleres especials .

4. La capa de neu pot ser massa profunda en els llocs més alts de la muntanya. Roman en llocs més baixos, utilitza calçat impermeable i si realitzes senderisme d’alta muntanya et caldrà calçat tèrmic especial en què hi puguis posar un grampó; també has de fer servir un piolet i cordes per a la teva seguretat a la pista.

5. Durant l’escalada en un clima fred i nevat, es cremen més calories. Segons algunes estimacions, pots cremar fins a 50 per cent més calories en comparació amb distàncies i terrenys similars durant l’estiu. Has de prendre aliments altament energètics com nous mixtes amb fruits secs, xocolates i gels. No col·loquis tot el menjar a la motxilla, tingues una part d’ella a la jaqueta. Has de portar un termo amb una beguda calenta, com cafè, cacau o una sopa per prendre durant els descansos, però també prou aigua potable per satisfer la teva set durant el dia.