A l’hivern, els Pirineus tenen un encant particular . La neu cobreix cada superfície amb una catifa blanca i nítida, adornant les muntanyes amb caramells i congelant les cascades a meitat del flux. En condicions clares, en un dia assolellat quan la neu està brillant, el paisatge hivernal és absolutament sublim. I és que la part més encantadora dels Pirineus a l’hivern és potser el paisatge en sí. No importa on estiguis o què estiguis fent, el teu entorn serà simplement enlluernador; tot el paisatge sembla una postal de Nadal curosament pintada.

Senderisme amb raquetes de neu

Aquest entorn hivernal dels Pirineus convida a la pràctica de les tradicionals activitats esportives hivernals però, si l’esquí no és el teu esport, ¿per què no provar el senderisme amb raquetes de neu? És la forma ideal de descobrir i gaudir del paisatge nevat de l’hivern!

Senderisme amb raquetes de neu

L’equip, lluny de ser sofisticat i complex, consisteix en dues raquetes de neu, primitivament de fusta, avui realitzades en plàstic o aliatges lleugers, que es subjecten sota les botes per evitar enfonsar-se en la neu.

El trekking d’hivern ofereix la possibilitat d’un contacte directe amb la natura, no requereix entrenament específic i pot ser practicat per qualsevol persona a qualsevol edat.

Una excursió amb raquetes de neu acompanyat per un guia de muntanya és una experiència única que transporta als que la viuen a un passat distant, quan caçadors i ramaders feien servir grans raquetes de neu per moure amb dificultat en els nevats paisatges hivernals, però que en l’actualitat, any rere any gaudeixen cada vegada més persones.

Parc Nacional d’Aigüestortes i les Valls d’Àneu

Si ja has viscut aquesta experiència o si vols conèixer alguna cosa nova, a Nou Camping et proposem que t’acostis a aquest esport hivernal amb dues opcions, per descobrir amb raquetes de neu al Parc Nacional d’Aigüestortes o endinsar-te a les Valls d ‘ Àneu .

I si t’agrada competir, precisament a les Valls d’Àneu es realitza anualment des de l’any 2010, una cursa de raquetes de neu anomenada “Foc de Neu”. Està organitzada per l’Espot Esquí Club, la FEEC i l’Associació Cultural “Fallaires” d’Isil. Aquesta prova està inscrita dins el circuit català de raquetes de neu de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, i està oberta a tothom. Inclou un menjar típic de la zona. La cita per a aquest any està prevista per al proper 18 de febrer.

Els Pirineus són sorprenents, emocionants i únics durant tot l’any, però si tens l’oportunitat de visitar-los durant el fred i nevat hivern, tens garantida una experiència inoblidable.