Acampar a l’hivern a la muntanya nevada? Sona molt fred, oi?

El pensament pot no semblar molt temptador, o fins i tot realista, però les alegries de l’acampada hi són durant totes les temporades, i això inclou l’hivern. I és un fet que cada vegada més persones trien abandonar casa amb calefacció central per una alternativa lleugerament més fresca, però no menys acollidora: un càlid sac de dormir o un confortable bungalow immers en un sorprenent paisatge.

Quina és l’atracció d’acampar al fred?

Amb els equipaments d’alta tecnologia cada vegada més accessibles i assequibles, el campament a l’hivern no ha de ser una lluita contra els elements. De fet, el clima hivernal fàcilment es converteix en la principal atracció del càmping quan s’està degudament equipat. Imagina’t obrir la tenda o l’autocaravana en un matí fresc i sortir a la serena tranquil·litat del bosc, interrompuda només pel so dels teus peus sobre l’herba gelada … fins i tot amb la seva creixent popularitat, acampar a l’hivern segueix sent una aventura molt més pacífica.

I no s’atura allà. Bells paisatges tocats per les gelades i la neu, ajuntar-se al voltant del foc de la barbacoa mentre preparem un temptador menjar, descansar còmodament al voltant de l’estufa al teu propi bungalow, practicar múltiples esports hivernals; la llista continua i la temptació creix. Cada experiència de càmping que coneguis es potencia amb el toc hivernal.

Si t’ha temptat la idea, et proporcionem una breu guia sobre el càmping d’hivern.

10 consells per acampar a l’hivern

1. Arriba d’hora: fa fred a fora, de manera que com més aviat puguis prendre un bany, més aviat podràs posar el bullidor o sortir per a les activitats del dia. Els dies també són més curts a l’hivern, de manera que arribar a les 4 p.m. podria no ser suficient.

2. Entre tu i el sòl: si estàs en una tenda de campanya, considera en què dormiràs. Un tapet aïllant està bé en l’estiu, i possiblement fins i tot a l’hivern, però assegura’t que sigui suficient per mantenir el fred del sòl allunyat. Els matalassos inflables poden ajudar, o qualsevol cosa que sàpigues que et donarà suficient protecció del fred sòl.

3. Mantes, pensa en mantes: és obvi que per acampar a l’hivern es necessita un bon sac de dormir, però també val la pena portar algunes mantes extra per dormir o per quan et sentis a menjar, jugar, beure, etc. Fins i tot els que acampen en autocaravana necessitaran les seves mantes extra.

4. Les sabates a dins: has fet tot el possible per mantenir els peus calents, no ho arruïnis al matí posant-te sabates freds.

5. A punt per la neu: en cas de nevada, tingues previst portar una pala o algun element que pugui usar-se per si el teu vehicle o autocaravana queda encallada.

6. Cadenes de neu: si remoques una caravana pot ser probable que el teu vehicle patini, considera invertir en cadenes per a la neu.

7. No restringeixis el flux sanguini: assegura’t que els guants i les botes no estiguin massa estrets, i tracta de no fer servir massa parells de mitjons; restringir el flux de sang en mans i peus farà que sigui encara més difícil escalfar-los.

8. Compte amb el cotó: quan es mulla, el cotó perd les seves qualitats aïllants. És molt millor optar per llana o materials sintètics.

9. Ventila la tenda de campanya: pot ser que es refredi una mica ventilant la tenda a la nit, però sempre és millor que la humitat causada per condensació.

10. Para atenció al teu cos: pren nota de les senyals que et dóna, si els dits dels teus peus o mans estan més freds del que creus que hauria de ser, atura’t i intenta descobrir per què. Podria ser que els teus botes o guants estiguin massa estrets. Solucionar això tan aviat com sigui possible hauria d’ajudar a prevenir qualsevol dany a llarg termini.

 

Ja t’has decidit? A Nou Càmping t’estem esperant amb les millors propostes per gaudir la temporada freda .

Raquetes de neu, trineus, caminades i la millor ubicació per practicar el rei dels esports hivernals, a 20 minuts de l’estació d’esquí alpí de Baqueira Beret-Bonaigua i a pocs quilòmetres del grup de pistes d’Ski Pallars, que comprenen Espot-Esquí, Port-Ainé i Tavascan.