Generalment es pensa en el senderisme d’alta muntanya com una activitat que només poden realitzar aquells que poden caminar bé i que estan molt en forma. Per fortuna, això ja no és així. Persones que tenen menys capacitats també gaudeixen de l’aire lliure i la natura, molts Parcs Nacionals s’han incorporat senders especialment dissenyats per a persones amb mobilitat reduïda o discapacitat visual.

En aquest sentit el Parc Nacional d’Aigüestortes i el Parc Natural de l’alt Pirineu , que es troben al costat de Nou Camping, s’han desenvolupat un seguit accions perquè algunes de les zones més emblemàtiques dels parcs, siguin més fàcilment accessibles per als visitants amb algun impediment físic.

D’aquesta manera, dins el Programa Trencant Barreres , el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici disposa de 3 rutes especialment dissenyades amb passarel·les de fusta amb apartadors, pendents suaus, cartells interpretatius en Braille i maquetes; també lavabos adaptats i places d’aparcament reservades en els seus Centres d’Informació.

Camí del Salt

El primer recorregut, el Camí del Salt , amb una extensió de 2.057 mts. (Anada), de terreny compactat, comença molt a prop de l’àrea recreativa que hi ha al costat del poble de Senet i arriba fins a la cascada del Salt. Al llarg del trajecte els visitants trobaran diversos cartells amb textos en Braille i il·lustracions en relleu. Aquest camí no és apte per fer-ho en cadira de rodes ja que té un desnivell de 115 metres.

La Passarel·la de la plana d’Aigüestortes

La Passarel·la de la plana d’Aigüestortes (Boí) recorre uns 1.000 metres (anada i tornada pel mateix camí) sobre una pista de terra compactada que porta fins a una passarel·la de 450 metres de longitud, que permet entrar al pla d’Aigüestortes. El recorregut és totalment pla i accessible, en gran part, en cadira de rodes.

Passarel·la del mirador de Sant Esperit

Finalment, la Passarel·la del mirador de Sant Esperit (Boí) és un recorregut curt però molt pintoresc (100 metres, anada i tornada pel mateix camí), que permet arribar fins al mirador de Sant Esperit, des d’on es pot gaudir d’una magnífica panoràmica de la Ribera de Sant Nicolau i també accessible amb cadira de rodes.

Per la seva banda, el Parc Natural de l’Alt Pirineu ha condicionat un sender que es pot recórrer en cadires de rodes i per a persones amb mobilitat reduïda, d’uns 10 quilòmetres a la Guingueta d’Àneu (Pallars Sobirà). Es tracta d’un camí que discorre per l’espai natural protegit de la Mollera d’Escalarre i l’embassament de Torrassa, just davant de Nou Càmping.

A Nou Camping també disposem de serveis adaptats a persones amb mobilitat reduïda per gaudir d’unes excel·lents vacances en el màgic entorn dels Pirineus!