El Parc

Aquest increïble parc natural està situat al cor dels Pirineus catalans i s’estén principalment per les comarques del Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça.

El parc cobreix una extensa àrea de 10.230 hectàrees i es divideix en dos sectors: Aigüestortes a l’oest, es troba a la comarca de l’Alta Ribagorça, i és accessible des de Vall de Boí; i Sant Maurici, a la comarca del Pallars Sobirà, i que s’accedeix des de la Vall d’Espot.

Aigüestortes, que significa “aigües tortuoses”, és una referència als seus més de 200 llacs cristal·lins, (molts d’ells d’origen glacial), rierols serpentejants, rius correntosos i cascades tempestuoses.

Aquest espectacular Parc Nacional és una regió agresta i intacta dels Pirineus, i es diu que té alguns dels paisatges de muntanya més bells de tot Europa.

El parc es composa d’una impressionant combinació de pacífics prats verds, alts pics nevats, llacs glacials profunds i vastes extensions d’espessos boscos de pi, avet, bedoll i faigs.

La fauna que habita el parc inclou isards, cabirols, gall fer, erminis, marmotes, cérvols, picot negre, voltor, trencalòs, àguiles daurades i més.

Activitats

Excursiones Geocaching

El Parc Nacional Aigüestortes i Estany de Sant Maurici és un veritable paradís per als amants de la natura i els amants del senderisme.

Hi ha una excel·lent xarxa de senders dissenyats per a tots els nivells d’excursionistes, i 10 refugis de muntanya, oberts des de la primavera fins a la tardor. També es poden utilitzar aquests refugis durant l’hivern, en dies establerts. Cada refugi té el seu propi calendari d’obertura.

A l’hivern es pot practicar senderisme amb raquetes de neu. I a l’estiu, hi ha un telefèric, ubicat a la Vall Fosca, que porta els visitants fins a l’estany Gento a 2200m d’alçada.

Dins el parc es troben dos centres d’interpretació en els quals es pot obtenir informació i mapes per a fer rutes.