T’agraden les competicions de ciclisme? Et agraden els paisatges de muntanya i el desafiament de travessar-pedalant, ascendint i descendint per senders i camins, amb vistes que et tallen l’alè? Llavors la ruta cronometrada de la Bonaigua és per a tu!

La Bonaigua és el pas entre muntanyes més alt de Catalunya i és una de les escalades ciclísticas més famoses de la regió. S’ha utilitzat tant al Tour de France com en la Volta a Espanya i és també una de les portes d’entrada als Pirineus francesos.

La sortida de la ruta cronometrada de la Bonaigua està situada a Esterri d’Àneu i l’arribada és al capdavant del port de la Bonaigua. (La Bonaigua també es pot escalar des de l’oest, començant a Vielha).

L’ascens des d’Esterri d’Aneu és constant, sense seccions significativament costeruts i és el més agradable, principalment gràcies a les magnífiques vistes que poden gaudir-se en la sèrie de corbes tancades dels darrers 6 km. El trànsit de vegades pot ser molest, especialment en la part inferior de la pujada, però el camí és ample i, sempre que hi hagi bona visibilitat i es presti atenció, no és especialment perillós.

Quan vinguis a allotjar-te en Nou Camping, la Bonaigua és una bona escalada per fer amb la teva bicicleta , si pots evita els dies de més activitat, com els caps de setmana i dies festius. Pots fer-simplement com una opció de cicloturisme però, si la teva idea és fer la ruta cronometrada, recorda que en els caps de setmana i dies festius, el trànsit vehicles és més intens i podria perjudicar la teva puntuació final.

En teoria, la Bonaigua està oberta durant tot l’any, ja que el camí, durant l’hivern, es buida de forma rutinària de neu (en part per permetre l’accés a l’estació d’esquí a prop del cim). No obstant això, els tancaments són possibles depenent de la quantitat de nevades de desembre a abril.

Per realitzar el desafiament de la Ruta cronometrada al Port de la Bonaigua només necessites descarregar l’aplicació Skitude i començar a pedalar! La distància a recórrer és de 19,6 km, el desnivell acumulat de 1.114 m i el pendent: 5,68% . Cronometra el teu temps amb l’app de Skitude i guanya’t un premi!

Descarrega’t l’app aquí:
http://my.skitude.com/valls%20d’aneu