Quan decideixes passar unes vacances d’acampada amb teus amics, la teva parella, o en família , el primer que ve a la ment són els dies que passaràs en contacte amb la natura, la pràctica d’esports, pedalar amb la teva bicicleta o donar llargues caminades envoltat de meravellosos paisatges.

I si véns i t’allotges amb nosaltres a Nou Camping, un càmping amb serveis d’excel·lència i emmarcat per les imponents vistes dels Pirineus, et garantim que tindràs tot això i molt més!

Visita a l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu

Després de tants passejos i, per què no, delicioses barbacoes, pren-te un temps per conèixer la nostra preciosa comarca. Hi ha molt per descobrir i visitar del seu ric patrimoni històric i cultural, endinsa’t en les formes de vida del Pallars de principis del segle XVIII, una època en què la base de l’economia local era, quasi exclusivament, l’agricultura i la cria de bestiar .

Et proposem una visita a l’ Ecomuseo de les Valls d’Àneu, un nou concepte museològic i una bona i amena manera perquè nens i adults coneguin la vida i l’economia del territori on han triat acampar. I et assegurem que aquest no és un museu tradicional sinó un multiespai que es desplega per tot el territori, per mostrar-te la vida de les valls i els seus pobladors, articulant-se amb diferents centres patrimonials repartits pels pobles d’Àneu.

Casa Gassia és l’espai més emblemàtic de l’Ecomuseu , una casa del segle XVIII, situada al centre del barri vell de Esterri d’Àneu. La centenària construcció manté la seva estructura original i allà podràs conèixer com era la vida familiar, com es distribuïen les habitacions i el rebost, com era el seu menjar, on guardaven els animals per aprofitar la seva calor, i l’entorn en general de les èpoques passades.

L’Ecomuseu es completa amb altres espais visitables com les esglésies de Sant Joan d’Isil, Santa Julia d’Unarre, Sant Pere del Burgal, Santa Maria d’Àneu; també la serradora hidràulica d’Alós d’Isil, la Formatgeria la Roseta de Gavàs, el Conjunt Monumental de Son (a 1393m d’altitud) i els búnquers de la Guingueta d’Àneu.

A més de la possibilitat de visitar les diferents estacions per les que es desplega aquest singular museu, l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu organitza, durant tot l’any, nombroses activitats lúdiques i culturals per a grans i petits.

Així que ja saps, quan vinguis a Nou Càmping, l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu és una excel·lent opció per gaudir en família!

Categoríes:BlogEntornTurisme