Quan decideixes organitzar la teva propera acampada a Nou Camping , probablement ja tinguis en ment un seguit activitats que planeges fer, com passejades en bici,escalada, caiac, equitació, senderisme, barranquisme, pesca, o ski i raquetes de neu, si vens a l’hivern. No obstant això, t’aconsellem que reservis alguns moments per conèixer la nostra preciosa comarca.

Nou Càmping es troba al cor de la Guingueta d’Àneu , un municipi de la comarca del Pallars Sobirà a la província de Lleida, situat a la vora del riu Noguera Pallaresa, en un lloc conegut com la ribera d’Esterri.

Aurós, Berrós Jussà, Burgo, Cerbi, Dorve, Escalarre, Escaló, Escart, Estaron, Gavàs, Jou, La Guingeta d’Àneu, Llavorre i Unarre són les petites localitats que integren aquest municipi amb capital a la Guingueta (que significa petit hostal ), situada al final de l’embassament de la Torrassa.

Cada un d’ells té el seu particular encant i tots estan enclavats en el meravellós entorn del pantà de la Torrassa i el Parc Natural de l’Alt Pirineu . Però el seu atractiu no acaba en els paisatges naturals.

Diversos temples romànics testifiquen el mil·lenari passat de la comarca. Entre aquests, l’emblemàtic santuari de Santa Maria d’Àneu , l’antic monestir de Sant Pere del Burgal i l’ermita de la Mare de Déu de la Roca.

Els imperdibles

Quan passegeu per la nostra comarca, hi ha diversos punts d’interès que hauries aturar-te a conèixer. Aquest és un petit llistat, però sens dubte hi ha molt més per descobrir.

– Santuari de Santa Maria d’Àneu, a Escalarre.

– Antic monestir de Sant Pere del Burgal, a Escaló.

– Ermita de la Mare de Déu de la Roca d’Escart.

– Setge medieval d’Escaló.

– Ben a prop també d’interès, són les localitats d’Esterri d’Àneu, Espot, Llavorsí, Rialp, Sort i València d’Àneu

Pots combinar els teus recorreguts per aquests petits i encantadors nuclis urbans, amb algunes rutes de senderisme en els paratges del Parc Natural de l’Alt Pirineu o aturar-te a pescar a l’embassament de la Torrassa .

Llac La Torrassa

No perdis l’oportunitat de gaudir també la deliciosa cuina de muntanya de la comarca, en la qual destaquen tradicionals i exquisits plats com la Sopa de galets i carn d’olla, la Sopa de carbassa, l’Olla pallaresa, l’Arròs amb carreretes o els Cargols a la llauna. També no et perdis de provar els embotits de xai, com la Girella, embotits de porc, com la Secallona o el Xolís, sense oblidar les truites de riu i la Ratafia (licor autòcton del Pallars Sobirà).

 

Descobreix la nostra comarca i deixa’t sorprendre pels seus tresors naturals i patrimonials!