Què millor en aquests dies freds, potser després d’una jornada de esquí i diversió a les muntanyes que ens envolten en Nou Camping , que reunir-se al voltant del foc de la barbacoa , mentre preparem un deliciós menjar per reposar forces?

Barbacoa Nou Camping

Tard o d’hora, un veritable campista cuinarà carn o peix a la graella! O a la barbacoa? Bé, per als nord-americans la diferència és que la barbacoa és lenta i baixa en calor i la graella és ràpida i molt calent. Però com sigui que la truquis, i el que sigui que cuinis, és un moment per relaxar-se i conversar, gaudint d’una beguda, mentre el teu menjar es rosteix . Una curiositat: barbacoa és una paraula francesa (barbecue) que significa cuinar un animal “de barba a cua”.

A continuació et deixem alguns consells útils perquè cuinis a la barbacoa com un veritable expert .

Tria el combustible adequat

La primera consideració es refereix al tipus de combustible. En línies generals, si optes per la fusta, és bo saber que les més resinoses són bones només en la fase inicial, per encendre el foc. Però, en principi, seria millor evitar els calaixos de fruita, també el pi i l’avet, que transmeten sabors massa fortes als aliments. Cap problema amb les fustes de faig i garrofer. Si pots triar, has de saber que l’olivera és adequat per cuinar peix i be, el cirerer és bo amb carns vermelles, mentre que el roure combina amb tot. D’altra banda, si fas servir carbó, has de col·locar una capa d’aproximadament 5 cm a la part inferior.

Al mercat hi ha productes específics per a l’encesa del foc. Mai facis servir alcohol, petroli o substàncies altament inflamables i volàtils . Prova buscar “ cremades de barbacoa ” a Google. Impressionant, no?

barbacoa Nou Camping

Recorda que a Nou Càmping, et proveïm la llenya per la teva barbacoa de manera gratuïta i que la zona de barbacoes és l’única on pots encendre foc.

Una cocció perfecta

Pots començar a cuinar quan les flames s’hagin apagat i la llenya estigui vermella i coberta d’una fina cendra grisa-blanquinosa. Trigarà aproximadament uns 40 minuts.

És important esperar el moment adequat abans de col·locar el menjar a la graella, perquè si la temperatura és massa alta, la cocció no serà uniforme: l’exterior del menjar es cremarà i l’interior romandrà cru . Hi ha un truc útil per entendre quan la barbacoa està llista. Intenta posar el palmell de la mà uns deu centímetres sobre la graella: si pots mantenir-la durant només tres segons, ja pots posar a cuinar la carn; si aguantes cinc segons, la temperatura és adequada per al peix, les verdures i les carns blanques.

Per mantenir la carn tendra i evitar que s’assequi massa, pots marinarla unes hores abans de cuinar-la en una barreja d’oli, vinagre o vi, herbes aromàtiques (romaní, farigola, estragó, alfàbrega, llorer) o espècies (clau d’olor, llavors de fonoll) i per descomptat sal, pebre (i all si és del teu gust).

Final feliç

Després de cuinar, és millor evitar l’extinció de les brases amb aigua, es pot fer malbé el pis de la barbacoa. És millor esperar que la llenya es consumeixi de forma natural. Si disposes d’ell, pots utilitzar un tapa-foc que ajuda a apagar-lo, eliminant l’oxigen de la combustió.

Cuida la seguretat del medi ambient i gaudeix de la teva menjar!