L’estiu s’està acomiadant a la nostra comarca, els dies s’escurcen i comencen a veure els càlids colors de tardor a la vegetació circumdant . La tardor està arribant i aquesta és l’època on comencen a sorgir els bolets.

Els bolets són un ingredient clau en molts plats locals i el seu “caça” s’ha tornat molt popular en els últims anys.

Des de mitjans de setembre fins a finals de desembre és la temporada de bolets silvestres. Les famílies s’aventuren en els boscos amagats dels Pirineus, armades amb cistelles i generacions de coneixement, per buscar els fongs més deliciosos. Recollir-los, cuinar-los, conservar-los i menjar-los és pràcticament un esport nacional, especialment a les nostres contrades!

Es diu que més de 1500 espècies diferents creixen aquí , encara que per a fins culinaris, els caçadors de “bolets” , com es diu en català, solen seleccionar poc més de 30 que brollen en els boscos humits i foscos.

Els “Boletaires” (caçadors de bolets) es concentren en una dotzena de varietats que ofereixen no només una excel·lent prestació culinària sinó que també són fàcilment identificables. Entre ells es troben: “ceps” (porcini), “múrgules” (morel), “rossinyols” (rossinyols), “trompetes de la mort” (trompeta de la mort o banya de l’abundància); “Fredolics” (nit gris); llenegues (cavaller-tapa) i “gírgoles” (trompeta del rei) . No obstant això, el més popular, i un dels més fàcils d’identificar és el “rovelló” , que té el característic color bronze oxidat que li dóna el seu nom. Aquest últim normalment se serveix ruixat amb oli d’oliva, amb una mica de julivert i all, i després rostit a la graella.

Si vens a acampar a Nou Camping aquesta tardor, no deixis de divertir-te en família o amb amics sortint en una jornada de recollida de bolets.

Una recomanació: si és la teva primera experiència com a caçador de bolets, veu acompanyat d’algun expert. Feliç i abundant cacera!