“No prenguis més que fotografies. No deixis res més que petjades”.

Aquest popular lema del càmping parla del seu objectiu principal: fer el menor impacte possible per al medi ambient a la teva sortida a l’aire lliure.

El que va començar com una tendència ecològica a les aventures a l’aire lliure, s’ha tornat cada vegada més popular i important. I amb un nombre creixent de visitants a les àrees silvestres, és més important que mai protegir i preservar espais “sagrats” com en el s’ubica Nou Camping .

8 principis per acampar sense deixar rastres

Els principis per acampar sense deixar rastres, són un conjunt global de regles establertes per moviments ecològics, que és important conèixer.

1. Planeja amb anticipació i prepara’t:

Això inclou familiaritzar-se amb l’àrea que planeges visitar, conèixer les regles de senderisme i acampi en aquesta àrea i planejar en conseqüència. També es recomana viatjar en grups petits, i evitar anar quan ja hi hagi una gran afluència de visitants. Més info.

2. Viatges i campaments a “superfícies durables”:

Les “superfícies durables” són els camins ja establerts i els càmpings. Intenta no crear nous camins i llocs de acampi, el que pertorbaria la puresa de l’àrea.

3. Elimina les deixalles correctament:

La millor manera de recordar això és: “empaquetar, empacar”. No deixis al lloc res que no estigués abans allà . Recorda que les deixalles humans han d’estar enterrats almenys a 60 metres de distància de qualsevol curs d’aigua, i enterrats de 15 a 20 centímetres de profunditat.

4. Deixa el que trobis:

No prenguis res natural del campament, incloses roques i plantes. La clau és evitar la introducció o el transport d’espècies no autòctones cap o des del lloc.

5. Minimitza els impactes de la foguera:

Si al càmping estan permeses les fogueres, fa servir contenidors de foc i una petita estufa de càmping lleugera. És important reduir el foc a cendres i després apagar-se per complet; dispersa les cendres quan sigui possible.

6. Respecta la vida silvestre:

No només és una bona pràctica per al medi ambient, sinó també per la teva seguretat. No t’acostis ni segueixis a un animal salvatge, i mai els alimentis.

7. Sigues considerat amb altres visitants:

Respecta als campistes que t’envolten, i cedeix el pas en el camí. Mantingues els sorolls forts al mínim perquè altres puguin gaudir de la serenitat de l’entorn natural.

8. No deixis rastre quan acampis:

càmping qualitat vida

Si bé els principis de no deixar rastre són un important conjunt de regles ètiques per a un càmping ecològic, considera quins s’apliquen, tenint en compte on planeges acampar.

Si acampas en àrees permeses:

– Fes el teu campament el més petit possible.
– Camina en files de a un en senders nous o inexplorats.
– Informa’t sobre la vida silvestre que puguis trobar, evita el contacte amb animals i no retiris plantes natives.
– Coneix on i com enterrar les deixalles humans.
– Deixa tot com ho vas trobar, tant com sigui possible.

Si planeges anar a un càmping:

– No molestis als campistes propers a tu.
– Quan caminis, cedeix el pas a altres excursionistes i grups grans. Si vas amb bicicleta, cedeix el pas als caminants.
– Utilitza el pou de foc assignat.
– Porta la teva pròpia fusta o compra-la al càmping.
– Neteja el teu lloc abans d’anar-te’n.
– Assegura’t d’apagar el teu foc per complet.

L’element més important del càmping ecològic és respectar el lloc que visites. És una relació recíproca i les recompenses són infinites.