Molt a prop de Nou Càmping, el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici és un espai natural absolutament meravellós per fer caminades , des de senzills passejades familiars fins a excursions de diversos dies a les muntanyes. I és que aquí es troben alguns dels paisatges més espectaculars dels Pirineus, paisatges dominats per l’aigua i les muntanyes amb rius, llacs i cascades que donen forma a les roques que, al seu torn, es suavitzen visualment amb frondosos boscos d’avets, bedolls i faigs. I la millor manera de descobrir-los és … caminant!

Parque Natural

En el camí cap a Espot,el poble base del Parc Nacional Aigüestortes (que significa “Aigües Tortes”) i Estany de Sant Maurici, ja tindràs un indici del que s’acosta. Aproximadament a meitat del camí sinuós voldràs aturar-te i meravellar-te amb ell; una cascada sorprenentment poderosa salta des de la vessant d’un verd penya-segat per estavellar gairebé 100 metres avall, al rocós riu .

Aquest és el primer dels molts i emocionants espectacles del parc, entre ells, caigudes encara més grans, altes serralades que envolten els llacs excavats per l’antiga activitat glacial, maresmes envoltades per emblemàtics rierols i boscos d’avets que poques vegades es troben en altres llocs de la Península Ibèrica. Ocults dins d’aquests boscos es troben el mussol pirinenc, el gall fer i el picot negre . Més amunt, a prop de les regions alpines, el pi negre cedeix als pics de granit i pissarra, i l’isard, la perdiu blanca, l’ermini i les marmotes miren amb curiositat als visitants, mentre que els voltors i les àguiles daurades volen per sobre.

L’atracció principal, però, segueix sent el meravellós paisatge del parc. Establert el 1955, segueix sent una de les zones muntanyoses més salvatges i apartades d’Europa, amb llacs de rutilant color maragda, bedolls platejats i pics elevats, el més alt dels quals, Els Encantats aconsegueix més de 2.700 metres.

Senderismo con Niños

Les rutes de senderisme al parc són nombroses i variades, una xarxa d’itineraris per a totes les edats i tots els nivells d’experiència, fins i tot itineraris per a persones amb mobilitat reduïda. En els centres d’informació del parc i al seu lloc web tens nombrosos fullets amb moltes propostes, perquè no deixis de sorprendre’t i meravellar-te caminant entre els seus sorprenents paisatges!

Enllaç al lloc web del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici:

http://parcsnaturals.gencat.cat/ca/aiguestortes/