Quan les temperatures baixen i les fulles canvien de color, és hora de muntar la bici i començar a pedalar . La tardor és la millor època de l’any per al ciclisme de muntanya en moltes parts del país i els Pirineus no són l’excepció.

Aquestes són algunes raons per les quals hauries aprofitar la tardor per recórrer els senders amb el teu BTT; també t’expliquem algunes dels millors rutes de la nostra comarca.

Temperatures Perfectes

Cicloturismo

Quan la calor i la humitat de l’estiu disminueixen, se sent bé suar una mica en l’aire de tardor. És el moment de recórrer una mica més i més ràpid els senders. Alguns llocs són especialment perfectes a la tardor perquè són molt calorosos a l’estiu o estan coberts de neu a l’hivern.

Bones condicions dels senders

L’aire més sec i les temperatures més fredes de la tardor brinden millors condicions als senders. És menys probable que la terra s’assequi massa i es torni polsegosa, gràcies a la humitat de les últimes pluges d’estiu o les pluges de tardor.

S’han acabat les multituds

Les rutes més populars es poden satisfer a l’estiu amb un gran nombre de persones que viatgen durant la temporada de vacances. En els principals rrecorridos, sovint és millor esperar fins a la tardor, quan hi ha menys visitants.

Colors de tardor

Per descomptat, un dels aspectes més destacats de la tardor és l’espectacle de colors. Els boscos que envolten Nou Camping s’il·luminen quan arriba la temporada i passejar per ells és una de les millors maneres de gaudir-lo. Però vés amb compte amb la fullaraca i disminueix la velocitat ja que el matalàs de fulles pot fer que les corbes i l’escalada siguin molt difícils i també pot amagar obstacles tècnics com roques i arrels.

Horari d’estiu

La tardor és l’última estació amb horari d’estiu i encara hi ha prou llum per recórrer els camins durant gran part del dia.

Els millors recorreguts

Molt a prop de Nou Càmping, a Esterri d’Àneu es troba el punt d’acolliment del Centre BTT Valls d’Àneu-Pallars Sobirà . Els centres BTT són espais de lliure accés, pensats per als aficionats a la bicicleta tot terreny (BTT), on s’ofereix informació de diferents itineraris perfectament senyalitzats, que parteixen d’un punt d’acollida amb informació turística i serveis per a la pràctica de la bicicleta .

El Centre BTT Valls d’Àneu-Pallars Sobirà, actualment disposa de 11 rutes de diferents nivells , amb un total de 211 km senyalitzats. Avui t’expliquem quins són; al Centre BTT et donaran molta més informació sobre cadascuna d’elles:

1. LA MOLLERA

Dificultat: verd
Km: 12,8
Desnivell: 70m
Durada: 1h

2. LA PRESSALLA

Dificultat: verd
Km: 5,2
Desnivell: 10m
Durada: 30min

3. DORVE

Dificultat: negre
Km: 19,9
Desnivell: 650m Durada: 2h

4. GERDAR

Dificultat: vermell
Km: 26,6
Desnivell: 700m
Durada: 2h 15min

5. PLA DE LA FONT

Dificultat: negre
Km: 34,5
Desnivell: 1.150m
Durada: 3h

6. MONT CAUBO

Dificultat: negre
Km: 30,4
Desnivell: 1300m
Durada: 2h 30min

10. ROCA BLANCA

Dificultat: verd
Km: 8,4
Desnivell: 20m
Durada: 35min

11. LA MOLA

Dificultat: blau
Km: 10,5
Desnivell: 355m
Durada: 1h

12. SANT MAURICI

Dificultat: vermell
Km: 20,3
Desnivell: 770m
Durada: 1h 45min

20. BONABÉ

Dificultat: blau
Km: 38,5
Desnivell: 410m
Durada: 2h 30min

30. ISARDS

Dificultat: blau
Km: 7,8
Desnivell: 260m
Durada: 45min

També pots trobar molta informació a:

http://www.vallsdaneu.org/

Així que ja saps, aprofita al màxim la millor temporada per al ciclisme de muntanya, allotja’t en Nou Camping i gaudeix de les rutes que ens envolten!