Caminar amb raquetes de neu és una meravellosa activitat hivernal ideal per a totes les edats i habilitats: és fàcil d’aprendre, és assequible en comparació amb altres esports d’hivern i és un excel·lent exercici. I et garantim que caminar en els impressionants paisatges nevats de boscos i muntanyes serà una experiència al·lucinant.

Però abans de començar a gaudir de les teves caminades a la neu, has de sortejar el desafiant problema de comprar o llogar un equip nou i desconegut.

Comprar un parell de raquetes de neu pot ser una decisió difícil. Quines són les diferències i què necessites realment? Aquí tens alguns consells per ajudar-te a triar la millor raqueta.

 

Gènere

Si bé no totes les raquetes de neu vénen en versions específiques per a homes i dones, has de buscar raquetes de neu dissenyades per al teu cos. Una raqueta de neu específica per a dones tindrà una forma de marc més estreta per adaptar-se a la postura estreta d’una dona i un lligam que es modela a la forma d’una bota de dona; mentre que una raqueta de neu per a homes permetrà una postura més àmplia i permetrà una mida de bota mitjana més gran en els lligams.

 

El terreny

Ja sigui que planegis competir en carreres de raquetes de neu, passejar pacíficament per boscos nevats, o caminar per senders gelats a les muntanyes, sempre hi ha una raqueta de neu específica per a tu.

D’acord al tipus de caminada que planeges fer, aquestes són les característiques de les raquetes que has d’utilitzar:

Si t’agrada el senderisme:

– Les raquetes han de ser ideals per a ús recreatiu en terrenys plans.
– Han de tenir fixacions fàcils d’usar i tracció mínima.

Per a un dia de caminada:

– Les raquetes han de tenir un ajustament perfecte per una barreja de terreny pla i muntanyós.
– Tracció mitjana per a ascensos en pendents i una elevació del taló per reduir la fatiga del panxell.
– Fixacions encoixinades per a més comoditat durant tot un dia.

Per al backcountry o marxa nòrdica:

– Les raquetes s’han d’adaptar a terrenys costeruts, fora de pista.
– Amb tracció més agressiva per a un adherència segur en pendents gelades i terrenys variables i amb fixacions de precisió per a un rendiment òptim.

Pes total

La mida de les raquetes de neu es relaciona amb el pes de l’usuari, no amb la mida de la seva sabata. Si estàs planejant caminar amb raquetes de neu, assegura’t seleccionar una que sigui de la mida adequada per al teu pes. Una raqueta de neu massa petita farà que t’enfonsis profundament en la neu tova, mentre que una massa gran, al revés, serà pesada i maldestre.

Sempre consulta l’etiqueta del producte, el lloc web o a un empleat de la botiga per saber quin és el millor mida per el teu pes. I no oblidis afegir de 3 a 10 quilos a aquesta càrrega, depenent de la quantitat d’equip (roba, calçat i motxilla) que planeges portar amb tu!

Si encara no et decideixes, no et preocupis; quan vinguis a Nou Camping podràs llogar raquetes de neu i també t’informarem les millors rutes per gaudir del senderisme d’hivern.

Categoríes:ActivitatsBlog