Ja hem passat la meitat de l’hivern però encara queda molt clima fred per davant. Però com tots els anys, arriba una festa que elevarà la temperatura de la nostra comarca: el Carnaval!

Aquesta alegre festivitat es remunta a l’època romana quan, en els dies previs a la Quaresma, la gent s’acomiadava dels plaers quotidians, celebrant amb amics i familiars en interminables hores de beure, menjar i ballar.

Al Pallars Sobiràel Carnaval se celebra als principals pobles de la comarca, com Àreu, Espot, Esterri d’Àneu, Gerri de la Sal, Lladorre, Llavorsí, Rialp, Ribera de Cardós o Sort. Durant tres dies els carrers s’omplen de colors, festa i diversió, alhora que no falten la vianda tradicional, el ball de la Passa, la disfressa del llençol i la calderada popular.

Les estacions d’esquí d’Espot i Port Ainé també tenen els seus alegres i divertits festejos de Carnestoltes amb activitats diverses d’esquí, festes, música, etc.

Aquí t’expliquem com seran aquest any les celebracions a Esterri d’Àneu, a 5 minuts de Nou Camping:

  • El diumenge 3 de març s’inicien les festes amb l’Arribada del rei Carnestoltes i la jornada continua amb balls a la tarda al poliesportiu i després el ball nocturn.

  • El dilluns 4 de març comença amb el Dinar de les dones; després de dinar, els nens disfressats fan la plega (recullen diners i menjar) pel poble; a la tarda, ball i concurs infantil de disfresses que culmina de nit amb més ball i concurs de disfresses. En acabar el ball, cercaviles.

  • El dimarts 5 de març conclou el Carnestoltes amb una calderada popular; després es porta a terme l’enterrament del rei Carnestoltes; a la tarda / nit continuen els balls i culminen les festes amb una sardinada popular.

Vine a Nou Càmping, aprofita les nostres promocions d’hivern i festeja el Carnestoltes a tot el gran!