Als desafiaments associats amb la conducció a la neu, els camins de muntanya sumen dificultat amb les seves corbes i pendents.

El sentit comú és el millor aliat a l’hora de conduir en carreteres muntanyoses durant l’hivern, i això inclou no assumir que un sap més que la policia o els treballadors d’emergència sobre el que és segur i el que no.

Des Nou Camping us deixem alguns consells a considerar a l’hora de conduir a la neu per la muntanya:

Equips

Mantingues el teu automòbil en òptimes condicions durant l’hivern . Revisa els dibuixos dels pneumàtics, els eixugaparabrises i els nivells de líquid. Sempre mantingues el tanc de gasolina com a mínim mig ple, per evitar que el combustible romanent es congeli i així puguis deixar el motor en marxa en una emergència o quan s’aturi en el trànsit.

Carrega el teu mòbil abans de sortir de casa i guarda el carregador del teu telèfon a la guantera. Porta cadenes per a neu i aprèn a posar-les amb antelació o equip teu vehicle amb pneumàtics d’hivern; apaga el control de creuer (si el teu cotxe en té) i sempre usa el cinturó de seguretat.

Consells de conducció

Disminueix la velocitat i presta atenció al que fan els conductors al teu voltant. Tria una velocitat amb la que et sentis còmode, no bases la teva velocitat en el que fan altres conductors. Recorda que pren més temps aturar-se en carreteres relliscoses, i si les condicions són prou dolentes, serà difícil reprendre la marxa. Redueix la velocitat abans d’arribar a una corba de muntanya; frenar al revolt pot provocar una virolla.

Consulta l’estat del clima i del trànsit, o descàrrega l’aplicació, abans de començar el viatge. Tingues en ment una ruta alternativa, especialment si has de viatjar per camins de muntanya de dos carrils, que poden tornar-se intransitables. No pensis que només perquè tens tracció a les quatre rodes, ignoreu el gel i la neu.

Gel negre : els pegats relliscosos i congelats, que són invisibles perquè són del mateix color que el camí, són comuns a les muntanyes. Si entres en un derrapatge, gira al derrapatge i accelera. Recorda a més mantenir la distància de seguretat i evitar els cops de volant.

Sentit Comú

No condueixis al voltant de les barricades erigides per les autoritats locals per bloquejar carreteres insegures. Fins i tot si estàs segur que el teu vehicle podrà recórrer aquesta carretera, els funcionaris podrien estar netejant despreniments de roca o usant canons o explosius per desencadenar una allau planejada. Si estàs viatjant a través d’un pas d’alta muntanya, atura’t i col·loca cadenes als pneumàtics.

Prepara’t per a les emergències

Prepara un kit de supervivència d’hivern per portar en el teu vehicle . Recorda que, en la majoria dels casos, com més gran sigui l’altura, la temperatura serà més freda. Porta cables de pont o inverteix en un pont a bateria que puguis fer servir si no hi ha altres conductors al teu voltant. Mantingues una bossa amb sorra al maleter, i prepara una pala de neu per al cas que quedis encallat.

Fins i tot si només estàs conduint per la muntanya una curta distància, porta un abric, guants i barret. Mantingues refrescs no peribles i aigua embotellada en l’acte.

Recorda, l’important és gaudir de les teves vacances a la neu , no arriscar-se en la carretera.