Estratègicament situats entre l’Oceà Atlàntic i el Mar Mediterrani, els Pirineus formen un límit natural d’una gran bellesa entre França i Espanya, que tot amant del cicloturisme hauria d’explorar.

La nostra regió ofereix una magnífica varietat de escarpades muntanyes, profundes goles, boscos de faigs i pins, terrasses conreades, antics ponts de pedra, pobles amb encant amb nombrosos edificis que testimonien el seu històric passat.

4 Rutes de cicloturisme per gaudir des de Nou Càmping

Cicloturisme

Vinculant aquestes ciutats i pobles, una xarxa de rutes senyalitzades, que inclouen des d’ascensos curts en asfalt, fins agrests camins de muntanya i senders més estrets i emocionants, travessen un magnífic escenari, perfecte per a gaudir de la bicicleta.

Com a part de l’Associació de Càmpings de la Província de Lleida, impulsora de la marca Bike & Run, des de Nou Càmping podràs realitzar quatre rutes de diferent extensió i dificultat, amb sortida i arribada al mateix càmping.

La ruta per La Mollera d’Escalarre

Dins el Parc Natural de l’Alt Pirineu, La Mollera d’Escalarre és un espai de singular bellesa natural que alberga també un important patrimoni històric. La ruta en bicicleta de baixa dificultat, té una extensió de 9.03 km. Amb un desnivell de 296 m. Al llarg del seu trajecte es poden visitar el poble d’Escalarre, l’església de Sant Martí d’Escalarre, l’observatori elevat de la Mollera i algunes edificacions militars de la Línia Pirineus.

Freixes, salzes, verns i lantana poblen els seus boscos de ribera i prats humits on nien magnífiques aus en diferents moments de l’any. Segons l’època que visitis La Mollera, podràs admirar bernats pescaires, picots, xarxets, corbs marins, merles, xiulets reals, ànecs, rossinyols i aufranys. I si tens sort, també podràs veure a les simpàtiques llúdrigues que habiten al parc.

La ruta circular dels Miradors de la Guingueta

Una altra ruta amb bicicleta de baixa dificultat, ideal per a tota la família, és la ruta circular dels Miradors de la Guingueta d’Àneu. Amb els seus 3.04 km. D’extensió i un desnivell de només 148 m. aquesta ruta verda és un passeig que et permetrà gaudir del ric patrimoni natural i cultural de la zona de la Guingueta d’Àneu, pedalant entre avets, pardals alpins i plantes silvestres.

La ruta de la Volta al Llac de la Torrassa

També molt fàcil de fer és la Volta al Llac de la Torrassa, una altra ruta circular de 1.3 km. De longitud i amb prou feines 50 m. de desnivell, que voreja el llac que es troba just enfront del nostre càmping. Entre el pont de Poldo i el pont de Badia, emmarcat pel màgic paisatge, l’embassament és un mirall d’aigua cristal·lina envoltat d’una bella i florida vegetació, on es podran veure les truites nedant (i en temporada de pesca als pescadors que practiquen la pesca amb mosca).

La ruta entre Son i Jou

Si prefereixes un desafiament major, la ruta entre Son i Jou, amb els seus gairebé 30 km. d’extensió i un desnivell de 489m, és la millor manera d’admirar l’impressionant paisatge de la Vall d’Àneu, sempre envoltats per espectaculars vistes sobre la cubeta glacial d’Àneu. Mentre realitzes aquesta ruta, mereix una visita l’església romànica de Son del Pi, on podràs pujar al seu campanar des del qual obtindreu una vista espectacular de la vall i pics que l’envolten.