El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici va rebre el reconeixement com a Reserva Starlight i Destinació turística Starlight a l’octubre de 2018 , coincidint amb el seu 63 aniversari. El premi reconeix àrees que posseeixen cels nocturns foscos de qualitat excepcional i també infraestructura per promoure el turisme relacionat amb l’astronomia , a més de prendre mesures per protegir aquestes condicions. Aquest és el primer parc català, i un dels primers a Espanya, que ha rebut aquesta distinció, atorgada per la Fundació Starlight.


En 2016, el Parc Nacional va començar el procés de presentar la seva candidatura per al reconeixement com Reserva Starlight i Destinació Turística Starlight . Aquestes certificacions té el doble objectiu de preservar la qualitat del fosc cel nocturn del Parc Nacional i promoure els diferents valors culturals, astronòmics, paisatgístics i naturals associats amb ell, així com desenvolupar altres activitats turístiques relacionades amb aquest recurs natural.


Aquest procés d’adjudicació va incloure una avaluació de l’estat actual del cel nocturn de l’àrea, per establir els seus nivells de foscor i, per tant, determinar les mesures preventives necessàries per conservar i millorar les condicions ambientals de l’àrea protegida.

cielo nocturno

El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, que va rebre l’estatus de parc nacional el 21 d’octubre de 1955 , és un dels actius naturals més importants dels Pirineus de Lleida. Amb un superfície de 14.199 ha, més una àrea perifèrica de 26.733 ha, aquest espai natural es comparteix entre els municipis de El Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l’Alta Ribagorça i la Val d’Aran , i és un dels més genuïns exemples de territori d’alta muntanya. El parc és únic a causa de la naturalesa majestuosa dels seus paisatges i la seva tremenda riquesa de flora i fauna.

Parque Nacional Aigüestortes y Lago de San Maurici

En 2017, va rebre més de mig milió de visitants.

l Parc Nacional és una referència per a la protecció i conservació del patrimoni natural i cultural dels Pirineus, així com un motor socioeconòmic estratègic per al desenvolupament dels districtes locals i pobles del territori muntanyós. El 2006, es va convertir en el primer parc nacional a Espanya a obtenir la Q de certificació de qualitat turística. A més de la Q per a la certificació de qualitat turística, el parc també ha rebut altres reconeixements, incloses les certificacions EMAS de la UE i ISO 14001 per a la gestió ambiental.

Si estàs buscant un destinació turística Starlight , vine a Nou Camping i gaudeix amb nosaltres de tot el que ofereix l’entorn en què estem!