Gran Encantat (2.746 m) i el seu germà petit, Petit Encantat (2.733 m) conformen els “pics bessons” dels Encantats. Aquests emblemàtics pics es troben a la part oriental del parc Nacional d’Aigüestortes / Estany de Sant Maurici , als Pirineus. No són els pics més alts del parc nacional, però s’eleven sobre l’embassament d’Estany de Sant Maurici (aproximadament 1.900 m) i la vista d’ells a través de l’embassament és realment sorprenent.

Els Encantats

Estany de Sant Maurici és una de les principals entrades al parc nacional, es passa per la popular ruta de senderisme Carros de Foc i el Refugi Ernest Mallafré es troba al costat del llac al peu de la muntanya, per qual cosa l’accés al pic és molt fàcil. Les vistes des del cim són grandioses. Cap a l’est es pot veure tot el camí fins Pica d’Estats (el pic més alt de Catalunya) , mentre que cap a l’oest es poden veure els pics més alts de la resta del parc nacional. Els prats alpins que s’estenen a uns 400 metres sota les muntanyes estan poblats pels foscos pins que són comuns al parc, mentre que el cel està patrullat per dos dels seus ocells més bells, l’àguila real i el trencalòs . El paisatge muntanyós es compon principalment de granit gris fosc i pissarra.
Presidiendo el lago de Sant Maurici, este gran monolito formado por los dos picos está omnipresente en nuestras caminatas, sirviéndonos para medir qué tan lejos hemos caminado y qué tan alto hemos llegado.

La llegenda dels Encantats

Els Encantats 3 (ermita de San Maurici)

La llegenda dels Encantats, és un conte popular narrat pels antics habitants de Espot , intentant explicar el nom de les muntanyes. Segons la història, tots els anys, al mes de setembre, els habitants d’Espot solien embarcar-se en una peregrinació a l’ermita de Sant Murici. Però un any, dos caçadors, anomenats Cristòfol i Esteve, van decidir no anar en peregrinació i, burlant-se de les creences dels vilatans, van pujar al cim de les muntanyes per gaudir de la caça. Diuen que després d’una boirina i un tro eixordador, la muntanya va aparèixer de sobte, dividida en dos pics bessons, on els caçadors van ser petrificats en càstig per la seva descarada audàcia.

El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici és el parc més popular i reconegut del Pirineu català . Està ple de paisatges d’extrema bellesa. I la postal més clàssica del llac Sant Maurici és la que té els pics dels Encantats al fons.

Vine a visitar-nos a Nou Camping i descobreix llocs increïbles com Els Encantats amb nosaltres, en un entorn únic.