Especialment en els últims anys, la difusió d’una major atenció als temes de sostenibilitat ambiental i respecte per la natura ha portat a l’aparició de noves formes d’experimentar les vacances.

En aquest sentit, un dels fenòmens més estesos és el ressò càmping. Això vol dir càmping a impacte zero, promovent la idea d’un turisme ecològic i en contacte amb la natura .

Les paraules claus aquí són sostenibilitat i respecte pel medi ambient. Cada vegada més activitats han adoptat aquesta filosofia verda, persuadits pels avantatges que ofereix, de manera que ara els càmpings amb baix impacte ambiental són una realitat a molts llocs i representen una de les tendències més esteses en el món de vacances “alternatiu”.

Els càmpings ecològics es basen en una sèrie de principis bàsics comuns.

1) El primer és l’ús de tècniques de construcció sostenibles amb l’ús d’estructures construïdes amb materials ecològics i fàcilment disponibles a les àrees circumdants. D’aquesta manera, l’impacte ambiental del campament es redueix dràsticament, de manera que no és molt invasiu i es combina amb el paisatge natural de la zona.

És així com és possible trobar campaments ecològics amb cases de fusta, pedra o fins i tot fang i fins a llocs inspirats en les iurtes dels pobles nòmades.

2) Energies renovables i eficiència energètica . Per descomptat, només s’utilitzen fonts d’energia renovables en càmpings d’aquest tipus. L’electricitat, l’aigua calenta i la calefacció estan garantides sense contaminar el medi ambient ni produir residus. En Nou Camping les estufes dels bungalous utilitzen el combustible de biomassa més modern: el pèl·let, i tota la calefacció dels edificis, la climatització de la piscina i l’aigua calenta sanitària, es produeix a través de calderes de biomassa alimentades amb estella.

Els càmpings ecològics també presten gran atenció a la recol·lecció diferenciada i la consciència dels hostes per reduir el consum i, en particular, el malbaratament d’aliments. A Nou Càmping estem compromesos amb la preservació del medi ambient. Des de sempre promovem el reciclatge i apliquem el sistema de recollida selectiva de residus.

3) Les formes de mobilitat sostenible dominen: és possible recórrer els voltants per descobrir la bellesa de la zona sense utilitzar mitjans contaminants . Molts llocs d’acampada ecològica, de fet, brinden als turistes serveis de bike sharing ben organitzats i innegablement còmodes.

A Nou Camping som Camping Bike&Run. Ens envolten camins verds enmig de paratges singulars, per gaudir practicant senderisme, corrent o amb bicicleta de muntanya (BTT). I no caldrà que agafis el cotxe perquè totes aquestes rutes tenen la sortida i l’arribada des del càmping.

4) A la base de la filosofia dels campaments Ecològics ha una idea de respecte i harmonia amb la fauna i flora locals . Moltes estructures, en AQUEST SENTIT, Organitzen xerrades i passejades per descobrir els Belleses naturals de les Àrees Veïnes, amb sessions de trekking i visites guiades. Fins i tot uns quants tinença hortes orgàniques, on a els clients podin aprendre el cultiu de Fruites i verdures, aixi com delectar-se con los Seus sabors.

5) Per descomptat, al càmping, a més de la possibilitat de llogar bungalous i parcel·les per a tendes , autocaravanes o caravanes, també és possible equipar-se i acampar mentre es gaudeix de tots els serveis d’aquestes instal·lacions.

6) Un suggeriment útil és tenir llums solars per acampar , que sense la necessitat de bateries d’un sol ús, han acumuladors que poden recarregar fàcilment sense contaminar durant el dia, i després garantir la llum necessària a la nit. Un altre consell és tenir cuines per acampar amb estufes d’alcohol , que no produeixin residus ni olors durant la combustió. Finalment, és fonamental desterrar els plats de plàstic d’un sol ús: els plats i coberts es poden rentar fàcilment, sense produir residus. A Nou Camping disposem de 2 edificis de serveis, amb lavabos, dutxes i piques.

En resum, el campament ecològic realment et permet provar una nova forma d’estar en contacte amb la natura, sentint-te part d’ella.
És una excel·lent manera de allunyar-se del ritme estressant de la vida a la qual estem acostumats cada dia, fer un pas enrere (o avançar) cap a una forma de vida més lenta i satisfactòria.

Vine a Nou Camping i gaudeix de la teva estada en estret contacte amb la natura!

Categoríes:BlogCamping