Amb l’arribada de la primavera, les flors silvestres comencen a poblar ràpidament el bosc, i l’entorn de NouCamping és perfecte per als amants de la fotografia. El dosser superior de les branques dels arbres encara permet que el sol de primavera faci la seva màgia al terra del bosc. Fotografiar aquestes flors sempre és un plaer, però, ¿quina és la millor manera de capturar-les amb la teva càmera? Aquests són alguns consells que t’ajudaran a gaudir d’aquesta afició.

Selecció de la lent

Una lent macro és excel·lent, et permet acostar-te molt a la flor i omplir el marc. Has de ser molt selectiu aquí ja que no pots aconseguir una gran profunditat de camp amb aquestes lents. Assegura’t que la flor estigui paral·lela al teu sensor digital, el que significa que la part superior de la composició està a la mateixa distància que la part inferior del sensor de la càmera. Si la càmera està inclinada, veuràs que la imatge pot estar una mica tènue en certs punts de la composició.

Perspectiva

La majoria de les flors de primavera són bastant petites, el que significa que has de inclinar-te recolzant sobre mans i genolls; si el teu trípode té una barra central que pot invertir-se, fes-ho, això permet que la càmera estigui molt a prop de terra; si no en tens, augmenta la ISO que permet velocitats d’obturació més ràpides. Assegura’t també que el fons no estiguin desordenat ja que desmereixeran teu centre d’interès.

Il·luminació

Cerca flors que estiguin a la llum del sol amb el fons a l’ombra. Com capturar això? Primer apunta el teu lent només a les flors; potser vulguis acostar-te a elles i mesurar només la flor, usa aquesta informació, torna a compondre i dispara. El teu fons hauria de resultar fosc i les flors ben exposades.

Quina és la millor hora del dia per fer fotografies?

D’hora en el matí o a última hora de la tarda, i si és possible, després d’una pluja. No oblidis portar un petit reflector per afegir una mica de llum a la flor si està a l’ombra. També porta un coixí per agenollar i buscar altres plantes; vés amb compte de no trepitjar-les. Diverteix!