Durant la primavera, l’estiu i la tardor, a moltes famílies els encanta planificar viatges de campament. Hi ha alguna cosa màgica en tornar a la natura i dormir en una tenda, a l’aire lliure … excepte quan els mosquits envaeixen el teu campament. Cada vegada que tries sortir i connectar amb la natura, segueix aquests consells per mantenir allunyats als indesitjables mosquits.

Aconsegueix l’equip de càmping adequat

Abans de sortir de càmping, assegura’t d’investigar i trobar l’equipament adequat per mantenir protegit dels insectes. Ja sigui que us allotgeu en una caravana, autocaravana o tenda, considera alguns complements que et permetran gaudir de l’aire fresc sense ser menjat viu. Una mosquitera et permetrà refugiar-te dels insectes que brunzeixen . Si prefereixes dormir en una hamaca en lloc d’una botiga, assegura’t d’aconseguir una bona xarxa d’insectes per cobrir-te a la nit. Qualsevol que sigui la que triïs, verifica que sigui fàcil de posar perquè no hagis de passar hores preparant el teu lloc d’acampada.

Usa roba protectora

Quan no estiguis a la seguretat de la botiga, tria roba adequada per mantenir la teva pell protegida. Com a regla general, els mosquits es senten més atrets per la roba fosca, així que és millor privilegiar els colors clars. Mànigues llargues i pantalons també són clau. Si estàs preocupat per la calor, inverteix en camises folgades lleugeres i pantalons especials per a l’aire lliure. Per a una major protecció, la recerca roba que inclogui repel·lent d’insectes a la tela. Amb aquest equip, és possible que fins i tot puguis evitar l’ús de repel·lents químics.

Assegura’t que el teu aroma no atregui els mosquits

Desafortunadament, certes persones són més atractives per als mosquits en funció de la seva genètica. Afortunadament, hi ha coses que pots fer al respecte. No empitjoris el problema utilitzant sabons florals o fragants, desodorants, colònies i perfums. Els productes sense perfum t’ajudaran a mantenir un perfil baix perquè els mosquits no puguin trobar-te tan fàcilment. A més, evita beure alcohol o fer exercici durant les hores punta de mosquits (alba i capvespre). Beure o fer exercici augmenta la taxa metabòlica i la temperatura corporal, convertint-te en un imant per als mosquits. L’exercici també allibera àcid làctic i et fa suar, dues coses més que estimen els mosquits.

Utilitza repel·lent de mosquits a prova d’aigua

Òbviament, quan surtis de càmping, voldràs portar un repel·lent d’insectes efectiu, però assegura’t que sigui impermeable. Entre sudoració i remullades en els rierols propers o piscines, la majoria dels repel·lents es rentaran immediatament. Els productes a prova d’aigua tenen un major poder de permanència perquè durin més entre les aplicacions. També pots ruixar el repel·lent a la teva roba, sabates, barret o botiga per ajudar a millorar la seva efectivitat.

Tria un lloc sec

SONY DSC

En triar un lloc per acampar, és important considerar el seu entorn. Atès que els mosquits els encanta l’aigua estancada, busca un lloc que es trobi en un terreny elevat i allunyat de qualsevol font d’aigua estancada, com estanys o terres pantanoses.

Mantingues les portes de la teva tenda o caravana tancades

Mantingues el teu tenda de campanya o mosquitera ben tancada amb cremallera en tot moment, fins i tot si surts només per un moment.

Vés amb compte amb llanternes i fanals

Si bé als insectes no els agrada el foc, se senten atrets per altres formes de llum. Quan estiguis usant llanternes i fanals a l’interior de la teva botiga o caravana, assegura’t de tenir totes les portes tancades i mantingues els llums apagats quan ingressis o surtis del teu tenda o caravana perquè no es fiquin aquests molestos insectes.
Tot i que els mosquits poden ser una molèstia mentre acampas, no et perdis la diversió que una acampada d’estiu significa.

Vine a Nou Camping i gaudeix aquest estiu!