Sabies que gairebé la meitat de la població de l’ós bru al nostre país viu al Parc Natural de l’Alt Pirineu? Uns 15 exemplars habiten actualment en els nostres boscos. Després d’uns anys desapareguts, al 1996 van tornar al Pirineu gràcies a un programa de reintroducció de la Unió Europea. Ara tenim l’oportunitat d’observar-los endinsant-nos en el seu hàbitat amb diferents visites guiades aptes per a tots els públics.

L’ós bru passa els mesos més freds hivernant en osseres de manera que aquests dies d’estiu són ideals per sortir en la seva recerca. Tot i que no es deixa veure amb facilitat, sí que podem conèixer pel rastre que deixa com són les seves petjades, excrements, marques d’urpes en els arbres, pèl o restes de menjar. El millor és sortir a veure’ls a primera i a última hora del dia. Les sortides s’organitzen tant per unes hores com per a uns quants dies. Equipat amb telescopis i prismàtics podràs veure, des de zones segures, com viu aquest emblemàtic mamífer, el més gran d’Europa!

A més dels itineraris pel Parc Natural de l’Alt Pirineu, pots ampliar els teus coneixements visitant la Casa de l’Ós bru dels Pirineus a Isil, molt a prop de Nou Càmping. Una instal·lació única a Catalunya que us encantarà.

Surt a recórrer els camins de l’ós bru. Segueix-li la pista i feliç setmana!

Categoríes:Blog