La necessitat d’explorar nous territoris i trobar aliment a l’hivern va fer fa més de 4.000 anys que la gent de tot el món comencés a fer servir raquetes de neu. Europeus, americans o asiàtics que vivien a la muntanya podien moure amb relativa facilitat calçant les raquetes que per descomptat, distaven molt de les actuals.

De l’ús exclusiu per subsistir es va passar al seu gaudir turístic a principis de 1900 donant lloc a les primeres carreres i caminades per a senderistes amants de l’alta muntanya.

A les Valls d’Àneu tenim diverses excursions de diferents nivells tant pel Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici com al Parc Natural de l’Alt Pirineu per gaudir i connectar amb la natura encara que estiguin completament nevat. Fer esport, descobrir la fauna i la flora i passar una bona estona de desconnexió són els principals atractius.

Si a més t’agrada sortir a competir no et pots perdre la raquetada FOC DE NEU que tindrà lloc aquí a les Valls d’Àneu el proper 5 de febrer. El circuit començarà a Isil i comptarà amb la participació dels millors corredors de raquetes europeus. FOC DE NEU està oberta a tot els amants de la neu i la muntanya. L’any passat va comptar amb gairebé 300 participants, entre amateurs i professionals, que van gaudir d’una esplèndida jornada esportiva.

Aquesta és una de les 5 curses que es fan a Catalunya puntuable per a la 9a Copa Catalana.

Mireu un resum del que dóna de si aquest esdeveniment en un paisatge hivernal privilegiat i amb molt bon ambient:

Surt a la neu amb les raquetes, no hi haurà camí que se’t resisteixi!

Categoríes:Blog