El clima és més sever i les hores de llum més escasses, però el càmping d’hivern té recompenses que no es poden obtenir en cap altra època de l’any . Amb una mica d’equip addicional i preparació, es pot gaudir de la bellesa i la solitud que comporta acampar a la neu.

Segueix aquestes pautes de seguretat quan planifiquis el teu viatge i gaudeix el càmping d’hivern.

1) No vagis només . Per més atractiva que pugui semblar la solitud, la naturalesa no perdona. És per això que sempre has de compartir l’aventura amb un company de campament o dos, preferiblement persones que tinguin una varietat d’habilitats hivernals, com orientar-se en la neu, trobar rutes i refugiarse.

2) Investiga la regió. Estudia els mapes per conèixer el terreny. Els mapes físics mostren rius i llacs, més muntanyes i les seves elevacions. També mostren camins i proporcionen una escala, perquè puguis determinar quant de temps et portarà arribar a destinació.

Els mapes topogràfics, pel seu costat, mostren característiques del paisatge usant línies de contorn. Quan les línies estan juntes, el terreny és costerut.

3) Investiga l’àrea. Verifica les condicions de camins i senders. Hi ha comentaris en línia de persones que ja han acampat a l’àrea? ¿Hi ha empreses de suport? Quins serveis d’emergència estan disponibles? Quant de temps trigarà a arribar un equip mèdic o de recerca i rescat?

Si els teus plans inclouen àrees de neu profunda, has de saber reconèixer i evitar àrees d’allaus. Verifica els pronòstics d’allaus locals i mantingues allunyat si el perill és alt.

4) Deixa un pla de viatge. Informa a parents o amics on estaràs i quan tornaràs. Inclou informació del vehicle, i els noms i informació de contacte dels teus companys de campament.

Senderisme amb raquetes de neu

5) Comprova el clima. Les tempestes d’hivern poden aparèixer sobtadament i són despietades. Consulta amb el Servei Meteorologia per veure què s’està pronosticant per a les àrees en què estaràs.

6) Abriga’t. Una de les regles bàsiques per acampar en una botiga a l’hivern és mantenir-se calent i sec. La millor manera de fer-ho és utilitzar capes de peces que aïllin, absorbeixin la humitat, s’assequin ràpidament, siguin resistents a la intempèrie i siguin transpirables. Simplement ajustant les capes pots mantenir calent i sec durant tot el dia.

Capa 1: Aquesta és la capa bàsica i lleugera, que inclou camisa, pantalons i mitjons. L’objectiu d’aquesta capa és regular la temperatura i allunyar la humitat. Per a això cal utilitzar samarretes tèrmiques, que estan preparades per mantenir la calor corporal i aïllar-te del fred. Segons la temperatura exterior, pots triar-més o menys gruixudes. Evita fer servir cotó com a capa base.

Capa 2: Aquesta segona capa manté la calor i evita el refredament del teu cos. Normalment solen estar fabricats amb teixits transpirables i aïllants i és recomanable que siguin lleugers per a una major facilitat de moviment. Utilitza un altre parell de mitjons més pesats sobre el primer parell. El gruix dels mitjons serà determinat per l’ajust de les teves botes. Les botes molt ajustades no mantindran els teus peus calents.

Capa 3: En aquesta tercera capa has d’utilitzar jaqueta i pantalons paravent que et protegeixin de la humitat i el vent. Els porus del teixit permeten que el cos transpiri. I no oblidis una gorra a prova de vent per mantenir el teu cap calent, a més de guants o mitenes impermeables per protegir les teves mans que han d’estar seques i calents.

Botes: Si bé les botes tradicionals poden ser suficients per a una caminada, les botes d’hivern o d’alpinisme proporcionen una millor impermeabilitat i aïllament. Consell: mantén les teves botes al teu sac de dormir a la nit perquè es mantinguin calents. També pots assecar els mitjons humits d’aquesta manera.

Ulleres i ulleres protectores: protegiran els teus ulls de l’enlluernament, el vent i les temperatures fredes. Pots comprar diferents lents que s’adaptin a les diferents condicions en què estaràs.

Recorda, a Nou Camping , pots allotjar-te amb totes les comoditats en els nostres bungalows i gaudir de totes les activitats que tenim per a oferir-te. Podem assessorar-te per fer que la teva escapada o vacances d’hivern siguin inolvidablen.