Amb l’arribada de la primavera, els dies més llargs brinden hores extra per gaudir a l’aire lliure i són la perfecta oportunitat per explorar els nostres senders amb els nens. Qualsevol estació de l’any té els seus atractius per als amants del càmping, però la primavera és un dels millors moments de l’any per fer-ho.

El senderisme és una de les activitats preferides de primavera quan el clima és més temperat i encara no arriben els sufocants dies d’estiu. Sentir els sons, gaudir de les vistes i les olors de l’entorn natural que comença a despertar del seu somni hivernal, és una experiència meravellosa per compartir, en parella, en família o amb amics.

Molt a prop de Nou Càmping, el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici et dóna l’oportunitat de realitzar llargues caminades per les seves múltiples i senyalitzats senders. Aquest increïble parc català està situat al cor dels Pirineus, i té alguns dels paisatges de muntanya més bonics de tot Europa . Una impressionant combinació de pacífics i verds prats, alts pics nevats, profunds llacs glacials i vastes extensions d’espessos boscos de pi, avet, bedoll i faigs, on abunda la vida silvestre.

Però tan magnífica bellesa natural ha de ser preservada perquè pugui ser gaudida per moltes generacions després de la nostra. Presta atenció a aquestes recomanacions quan visiteu el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

El que no has de fer dins el Parc

  • Circular en vehicles o bicicletes al seu interior.
  • Caçar, pescar o capturar animals. No espatllis els elements naturals: les pedres i els arbres, les flors, els fruits, els bolets i tota mena d’animals formen part de la natura. Respecta’ls i gaudeix de la seva observació.
  • No embrutis la muntanya amb escombraries i burilles. Llévatelas fora del Parc Nacional i diposita-les en els contenidors adequats per a tal efecte.
  • Està prohibit encendre foc. En cas de necessitat es pot utilitzar gas envasat.
  • L’acampada lliure i descontrolada està prohibida dins l’àmbit del Parc Nacional.
  • No abandonis els camins senyalitzats. Són una garantia per a la teva seguretat, i així també col·laboraràs en la preservació d’aquest espai natural.
  • No utilitzis màquines o instruments que produeixin sorolls estranys a la natura; tampoc facis accions que alterin o espantin els animals.
  • Procura no introduir animals de companyia a l’interior del Parc. En cas de ser necessari porta’ls amb tu, subjectes amb el seu corresponent corretja.
  • Recorda que no estan permesos els banys, les activitats aquàtiques ni cap altra activitat que pugui alterar o contaminar les aigües de rius, barrancs i llacs.

I recorda:

Turismo activo

Recorre el Parc a peu; si vas amb bicicleta, només pots arribar fins als punts d’informació de Sant Maurici i Aigüestortes. A la zona d’influència del Parc Nacional hi ha vehicles de transport públic degudament autoritzats.

Els guardes del Parc Nacional tenen com a missió fer que es compleixin les normes establertes. Recorre a ells o als informadors sempre que ho necessitis.

Aquí tens tota la informació que el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici et recomana abans de visitar:

http://parcsnaturals.gencat.cat/es/aiguestortes/visiteu-nos/normes-consells/

Categoríes:Sense categoria