Cada vegada, els estudis científics que vinculen el contacte regular amb la natura i la pràctica d’activitats físiques amb els beneficis per la salut, són més concloents.

Segons un article de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, una caminada vigorosa de 30 minuts en un entorn natural, 5 dies a la setmana, pot reduir el risc d’atac cardíaca i d’accident cerebrovascular un 20-30%, el de diabetis un 30-40%, el de fractures de maluc un 36-68%, el de càncer de budell un 30%, el de càncer de mama un 20% i el de depressió i demència un 30%. A més, la natura te un impacte positiu sobre la salut mental i el benestar emocional. L’exposició directe i regular a la natura pot contribuir a una millora del patró del son, a la reducció de l’estrès i al progrés de l’estat d’ànim i l’autoestima. Al mateix temps, l’entorn natural s’associa a oportunitats per establir connexions intergeneracionals, evitar l’aïllament i establir comunitats més inclusives, cohesionades i amb conductes saludables duradores.


En el cas d’infants i joves, s’ha demostrat que els espais naturals afavoreixen les habilitats motores i cognitives en les primeres etapes, es redueixen els símptomes del trastorn per dèficit d’atenció amb hiperactivitat i augmenta la probabilitat de que els joves siguin físicament més actius en l’edat adulta.

Així, escapar-te un cap de setmana a la muntanya, caminar pels espais verds de les ciutats i visitar indrets naturals, no només són plans per gaudir de la natura i del paisatge sinó que també milloren el benestar. A Nou Càmping n’estem convençuts i t’animem a posar-ho en pràctica.

Categoríes:Blog