Les magnífiques tonalitats daurades de la tardor, amb els seus incendiats taronges i els seus vermells ardents converteixen aquesta estació en una de les èpoques més màgiques de l’any per acampar en un entorn privilegiat com el nostre.

bungalows

Amb l’adequat equip de càmping o en els nostres bungalows òbviament es pot acampar en qualsevol temporada, però aquestes són algunes de les raons per les que la tardor és ideal:

Millor clima per aventures a l’aire lliure

Actividades en el lago de La TorrassaA la tardor, el clima és sempre agradable i hi ha menys insectes. Ni massa caloroses, ni massa fredes, les temperatures són ideals per a realitzar actives aventures diürnes com senderisme, ciclisme de muntanya, pesca, caiac i fins i tot nedar (si tens sort).

Nits fresques, llargs somnis

El sol i la temperatura tendeixen a pujar d’hora en els dies d’estiu, però a la tardor l’aire fresc del matí i l’alba tardà vol dir que és menys probable despertar-se en una tenda sufocant, de manera que es pot dormir més temps. Despertar després d’una bona nit de son amb el so dels ocells cantant, envoltat de les espectaculars vistes de tardor, amb una tassa de te o cafè a la mà, és una de les millors maneres de començar el dia.

És temporada de collites

Pomes, peres, figues, prunes, raïm i castanyes són només alguns dels temptadors productes frescos de temporada, en aquesta època de l’any. Enlloc d’omplir la teva cuina d’acampada amb productes de supermercat, para en algun hort en el camí al càmping i compra als productors locals.

La tardor també és temporada de fongs i bolets – una caça de bolets pot entretenir a la família durant hores. Només cal assegurar-se saber distingir els bolets comestibles de les varietats tòxiques.

Els càmpings no estan reservats

Els càmpings solen reservar amb prou antelació a l’estiu, però a la tardor, les aventures de campament espontani són més fàcils d’organitzar. A més, menys persones al càmping significa que és més probable obtenir un lloc més gran, més tranquil i més aïllat.

Menys insectes

Els insectes generalment es retiren durant els mesos més freds. Hi ha menys mosquits, mosques i altres insectes, així que si aquestes criatures solen allunyar-te de l’aire lliure, la tardor és el moment per aventurar-te a l’exterior.

També és prou fresc com per embolicar-te amb una manta i tirar-te sota les estrelles abrigat pel foc crepitant.

El que cal saber per acampar a la tardor:

Tienda de Campaña

  • Porta una estora de càmping o un llit d’aire per a proporcionar una capa extra de calor i comoditat sobre el terra fred i dur.
  • Comprova el grau de calor al teu sac de dormir per assegurar-te que et mantindrà confortable – però no sobreescalfat – per acampar amb les temperatures de tardor.
  • Porta cartes, jocs de taula i llibres, per als eventuals dies de pluja. Si et toquen dies humits, gaudeix! Hi ha quelcom realment divertit i romàntic en estar tancat en un acollidor refugi amb amics i éssers estimats mentre plou a fora.
  • Porta capes de roba. Roba tèrmica, samarretes, billó, una jaqueta i peces impermeables et permetran barrejar i combinar capes segons sigui necessari i estaràs preparat per a totes les condicions climàtiques.