Fruit del nostre compromís amb el medi ambient i la sostenibilitat i després d’haver evidenciat el nostre treball per al compliment dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides a Nou Càmping celebrem l’obtenció de la distinció Biosphere Certified.

En sumem així altres empreses de la nostra demarcació i a la destinació Pirineu i Terres de Lleida que recentment també han rebut aquesta certificació pel seu compromís amb la sostenibilitat en l’àmbit turístic. Es tracta d’un segell que atorga l’Instituto de Turismo Responsable (ITR), considerat com la certificació més reconeguda en l’àmbit de la sostenibilitat i que ha estat impulsada pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

Aquestes són les actuacions amb els que complim amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible:

Objectiu 1. Fi de la Pobresa: Establim acords per enriquir el nostre entorn econòmic i social

Objectiu 2. Fam zero: Recolzem l’agricultura sostenible local i la seva oferta gastronòmica; procurem crear hàbits alimentaris sans i nutritius; fomentem les bones pràctiques per evitar el malbaratament d’aliments.

Objectiu 3. Salut i benestar: Apliquem mesures de seguretat i prevenció de riscos per als nostres empleats i clients; fomentem el consum de productes i activitats saludables; implementem mesures per a la reducció del contagi pel coronavirus SARS-COv2

Objectiu 4. Educació de qualitat: Oferim formació adequada a les necessitats dels nostres treballadors, impulsem activitats educatives i de divulgació sobre temes de desenvolupament sostenible al nostre entorn.

Objectiu 5. Igualtat de gènere: Tenim condicions laborals que fomenten l’empoderament

Objectiu 6. Aigua neta i sanejament: Analitzem i controlem la quantitat i qualitat de l’aigua, les seves fonts d’accés i l’origen; implementem mesures d’ús eficient de l’aigua i sensibilitzem l’ús racional.

Objectiu 7. Energia neta i assequible: Implementem mesures i programes d’ús eficient de l’energia; produïm i consum energia renovable; realitzem campanyes de sensibilització.

Objectiu 8. Treball digne i creixement econòmic: Garantim la protecció dels drets laborals; generem ocupació de qualitat i recolzem l’emprenedoria local i sostenible; innovem per millorar la productivitat

Objectiu 9. Indústria, innovació i infraestructures: Participem en iniciatives orientades a millorar les infraestructures sostenibles i la planificació del territori; garantim l’accés a les infraestructures generades a la població resident; promovem l’ús de noves tecnologies

Objectiu 10. Reducció de les desigualtats: Implementem polítiques d’integració social i per garantir l’accessibilitat universal a l’empresa; recolzem les PYMES locals.

Objectiu 11. Ciutats i comunitats sostenibles: Fomentem el respecte i la conservació del patrimoni natural i cultural i oferim activitats vinculades a aquest patrimoni; difonem els coneixements locals relacionats amb les tradicions i el patrimoni material i immaterial; col·laborem amb empreses locals per evitar excessos que perjudiquin el bé comú;recolzem programes de mobilitat sostenible i accessibilitat universal.

Objectiu 12. Consum i producció responsables: Comprem i consumin productes i serveis locals i sostenibles; prioritzem el reciclatge i tenim criteris de producció i consum responsable.

Objectiu 13. Acció climàtica: Recolzem i promocionem la mobilitat sostenible a tots els nivells i per a tots els públics.

Objectiu 14. Vida submarina: Garantim l’ús sostenible dels recursos aqüícoles

Objectiu 15. Vida terrestre: Col·laborem en iniciatives que avaluen i corregeixen l’impacte ambiental de la nostra activitat sobre la biodiversitat; disposem d’informació sobre els recursos naturals del nostre territori, els seus lloc s d’interès i els seus nivells d’ús responsable; garantim el manteniment de la flora i fauna autòctones; desenvolupem activitats respectuoses amb el patrimoni natural en global;

Objectiu 16. Pau, justícia i institucions sòlides: Promovem un sistema de governança honesta, integradora, responsable i participativa; informem adequadament als nostres clients sobre els serveis i infraestructures d’interès públic

Objectiu 17. Aliança pels objectius: Facilitem l’intercanvi de bones pràctiques i coneixements a l’empresa; participem en xarxes locals i globals de sostenibilitat.

Categoríes:Blog