Amb l’arribada de la tardor té lloc al Pirineu un dels espectacles sonors més únics que ens ofereix la natura: la brama del cérvol. Arriba el període de zel d’aquesta espècie i els mascles batallen entre ells per guanyar-se les femelles, marcant territori i bramant de manera constant. Tota una experiència que cada cop atrau a més visitants a les Valls d’Àneu.

Amb l’increment de l’interès per la brama del cérvol, cada any són més les propostes que s’ofereixen per viure-ho en directe i nosaltres us en recomanem tres.

La Reserva Nacional de Caça de l’Alt Pallars i el Parc Natural de l’Alt Pirineu habiliten novament tres punts d’observació gratuïts ubicats a Gavàs, Alòs d’Isil i Les Ares (Port de La Bonaigua). Es tracta de punts d’accés lliure per al públic amb l’acompanyament d’un guia/educador ambiental i amb material òptic per millorar l’experiència d’observació. S’ofereix els dissabtes i diumenges del 17 de setembre al 16 d’octubre en dos horaris: de trenc d’alba a les 11.00 hores, i de 17.00 hores fins que es faci fosc.

El centre d’educació ambiental MónNatura Pirineus organitza també sortides per escoltar la brama del cérvol al Parc Natural de l’Alt Pirineu, concretament al poble de Gavàs. Proposen una sortida al capvespre amb un petit recorregut de la mà d’un educador ambiental que us aproparà al món del cèrvids i es finalitzarà al punt d’escolta i observació. L’activitat està disponible els dies 17 i 24 de setembre i 8, 1 i 15 d’octubre.

Finalment, l’empresa d’ecoturisme Obaga Activitats proposa una sortida a primera hora del dia, caminant al so de la brama i observant la sortida del sol. L’activitat es realitza amb l’acompanyament d’un guia intèrpret del Parc Natural de l’Alt Pirineu i per tal de garantir el màxim respecte pels cérvols es fan grups de màxim 8 persones. S’ofereix del 17 de setembre al 16 d’octubre.

Categoríes:Blog